Οι μεταλλωρύχοι της Χαλκιδικής έφτασαν στην Αθήνα


Πραγματοποιούν συγκέντρωση στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και πορεία προς τη Βουλή όπου θα κατασκηνώσουν

Με συνολικά 82 λεωφορεία, πάνω από 4000 μεταλλωρύχοι, από τα μεταλλεία χρυσού της Χαλκιδικής, έφτασαν στην Αθήνα, όπου πραγματοποιούν διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και στη συνέχεια θα κάνουν πορεία προς τη Βουλή, ζητώντας τη συνέχιση της λειτουργίας των μεταλλείων, όπου θα κατασκηνώσουν. 
 

Τα λεωφορεία με τους μεταλλωρύχους έφτασαν στη Λαμία λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα όπου είχαν ολιγόλεπτη στάση και συνέχισαν  προς Αθήνα με τη συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

  ι μεταλλωρύχοι της Χαλκιδικής είχαν αποχωρήσει τις προηγούμενες ημέρες από τα μπλόκα τους και αποφάσισαν να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους ως τις 16 Απριλίου, που θα μεταβούν στην Αθήνα.

Παράλληλα η Επιτροπή Αλληλεγγύης στη Χαλκιδική (Αττικής) οργανώνει συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία, την ίδια ημέρα, στις 18.00.

Σημειώνεται ότι λόγω των δύο συγκεντρώσεων ήδη βρίσκονται σε επιφυλακή οι δυνάμεις της Αστυνομίας που σχεδιάζουν αυστηρά μέτρα ασφαλείας προκειμένου να μην συναντηθούν οι δύο κινητοποιήσεις και να μην επαναληφθούν τα επεισόδια που έγιναν πριν από μερικές ημέρες στη Χαλκιδική.
 
 tovima.gr
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης