Βαρουφάκης - Λαγκάρντ: Τι συζήτησαν, τι δεσμεύτηκε η Ελλάδα


Η Ελλάδα δεσμεύθηκε να αποπληρώσει τη δόση των 460 εκατομμυρίων ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στις 9 Απριλίου, ανακοίνωσε η διευθύντριά του Κριστίν Λαγκάρντ μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής της με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στη Ουάσινγκτον.



Με γραπτή δήλωσή της, μετά τη συνάντησή της με τον κ. Βαρουφάκη, στην έδρα του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον, η κα Λαγκάρντ υπογραμμίζει ότι «η αποτελεσματική συνεργασία είναι προς το συμφέρον όλων», τονίζοντας ότι «ο υπουργός Βαρουφάκης και εγώ ανταλλάξαμε απόψεις για τις τρέχουσες εξελίξεις και συμφωνήσαμε ότι η αποτελεσματική συνεργασία είναι προς το συμφέρον όλων.

Σημειώσαμε ότι η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας και καλωσόρισα τη διαβεβαίωση του υπουργού ότι η πληρωμή προς το Ταμείο θα γίνει προσεχώς στις 9 Απριλίου».

Στη συνέχεια, η κα Λαγκάρντ επισημαίνει στη γραπτή δήλωσή της:

«Εξέφρασα την εκτίμησή μου για τη δέσμευση του υπουργού για τη βελτίωση της δυνατότητας των τεχνικών κλιμακίων να συνεργαστούν με τις Αρχές για τη διεξαγωγή της δέουσας επιμέλειας (due diligence) στην Αθήνα και για την ενίσχυση των συζητήσεων σχετικά με την πολιτική με τις ομάδες στις Βρυξέλλες, και οι δυο ομάδες θα συνεχίσουν και πάλι τις εργασίες τους την Δευτέρα.

Επανέλαβα ότι το Ταμείο παραμένει δεσμευμένο για να συνεργαστεί με τις Αρχές για να βοηθήσει την Ελλάδα να επιστρέψει σε μια βιώσιμη πορεία ανάπτυξης και απασχόλησης».

Βαρουφάκης:Η κυβέρνηση σχεδιάζει βαθιές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε από την Ουάσιγκτον μετά το πέρας της συνάντησή του με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ότι η Ελλάδα «προτίθεται να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές της».

Ο κ Βαρουφάκης δήλωσε μιλώντας στους δημοσιογράφους ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει επίσης να κάνει «βαθιές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα» και να προσπαθήσει να βελτιώσει την «αποτελεσματικότητα των διαπραγματεύσεων» με τους πιστωτές της.

Τα επόμενα ραντεβού Βαρουφάκη στην Ουάσινγκτον

Μετά τη συνάντησή του με τον Κριστίν Λαγκάρντ, ο Γιάνης Βαρουφάκης θα έχει συναντήσεις με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, ανάμεσά τους τον Νέιθαν Σιτς, υφυπουργό Οικονομικών αρμόδιο για τις Διεθνείς Υποθέσεις. Θα έχει επίσης συνομιλίες με την Κάρολιν Ατκινσον, σύμβουλο του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για τις Διεθνείς Οικονομικές Υποθέσεις.

iefimerida
 .madata.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ