"Ραβασάκια" για οχήματα που δεν πέρασαν ΚΤΕΟ


Ενεργοποιήθηκε το σύστημα ηλεκτρονικής διασταύρωσης οχημάτων και μοτοσυκλετών που δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ και σύντομα οι ιδιοκτήτες των οχημάτων (ακόμη και δικύκλων) θα λάβουν το ειδοποιητήριο που θα τους δίνει την επιλογή ελέγχου ή προστίμου.



Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί μία από τις δράσεις της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για το 2015 και εκτιμάται ότι θα συνδυαστεί με το μέτρο της μείωσης ή της κατάργησης των προστίμων εκπρόθεσμου ελέγχου ΚΤΕΟ, που περιγράφεται στην νέα λίστα μέτρων του υπουργείου Οικονομικών.

Από το 2013, οι έλεγχοι καταγράφονται στο ηλεκτρονικό σύστημα μηχανογράφησης τόσο από τα Ιδιωτικά όσο και από τα Δημόσια ΚΤΕΟ και η διασταύρωση των στοιχείων είναι πολύ εύκολη για να διαπιστωθούν με απόλυτη ακρίβεια πόσα είναι τα οχήματα που δεν έχουν περάσει από τεχνικό έλεγχο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το πρόστιμο για τα επιβατικά οχήματα ανέρχεται σε 16 ευρώ, 33 ευρώ και 65 ευρώ για εκπρόθεσμο έλεγχο έως 30 ημέρες, από 30 ημέρες έως 6 μήνες και άνω των 6 μηνών, αντίστοιχα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ