Το γεφύρι της Άρτας από την κάμερα του δύτη


«Για να διατηρηθεί η σπάνια κληρονομιά που άφησαν οι πρόγονοι μας και να μπορέσουμε να την μταβιβάσουμε αναλλοίωτη στις επόμενες γενιές πρέπει να συμβάλλουμε όλοι στο δύσκολο έργο της διατήρησης της».

Αυτό τονίζει στο Epiruspost.gr ο δύτης Ιωάννης Καγκάνης, μέλος της Εθελοντικής Δημοτικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών, ο οποίος βούτηξε στα νερά του Αράχθου προκειμένου να αποτυπώσει σε βίντεο και φωτογραφίες τα βάθρα του ιστορικού γεφυριού της Άρτας. 



Το υλικό αυτό θα μελετηθεί από ειδικούς, προκειμένου να διαπιστωθεί αν προκλήθηκαν φθορές και ποιού μεγέθους από τις θεομηνίες του φετινού χειμώνα.


«Θεωρώ τιμή μου που κλήθηκα από τον δήμαρχο Αρταίων κ . Χρήστο Τσιρογιάννη, σαν υπεύθυνος του υγρού στοιχείου της Δ.Ο.Α.Κ Άρτας να συμβάλλω ως δύτης για την υποβρύχια φωτογράφηση των θεμελίων του ιστορικού γεφυριού της Άρτας», αναφέρει ο κ. Καγκάνης.

Ο έλεγχος στο γεφύρι έγινε από κλιμάκιο της Τεχνικής Υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Βασίλης Ψαθάς, στελεχών της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, κλιμακίου του ΤΕΕ Ηπείρου με επικεφαλής τον Χρήστο Παπαβρανούση και κλιμακίου εθελοντών ιδιωτών μηχανικών που ήταν οι κύριοι μελετητές για τις εργασίες αναστήλωσης του γεφυριού που έγιναν τη δεκαετία του '80.

«Με την σειρά μου να σας ευχαριστήσω για το όμορφο δημοσίευμα σας, Όπως και όλους όσους συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια. Η Άρτα μας χρειάζεται όλους», καταλήγει ο κ. Καγκάνης ο οποίος μας χαρίζει τρία φωτογραφικά στιγμιότυπα από το υλικό που κατέγραψε.

 epiruspost.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης