Μόσχα: Ο Τσίπρας στο μνημείο της Αιώνιας Φλόγας


-Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο ιστορικό μνημείο μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση από τη ρωσική τηλεόραση, ενώ καλύφθηκε και από άλλα διεθνή μέσα, όπως το βρετανικό δίκτυο BBC. 

Λίγες ώρες πριν τη συνάντησή του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, η οποία είναι προγραμματισμένη για τη 1 το μεσημέρι, ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποίησε κατάθεση στεφάνου στο μνημείο της Αιώνιας Φλόγας στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας. (Φώτο)




Στην Κόκκινη Πλατεία τον Πρωθυπουργό συνόδευσαν εκτός από την αντιπροσωπεία της ελληνικής κυβέρνησης και την πρέσβειρα της Ελλάδας στην Μόσχα, και οικογένειες αντιστασιακών του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ανάμεσά τους η Αγνή Σιδερίδου, κόρη της ηρωίδας της Αντίστασης Ηλέκτρα Αποστόλου, ο Αλέξανδρος Διονυσιάδης και η Λιουμπόφ Κελεσίδη.

Ο υποδιοικητής της στρατιωτικής φρουράς ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό που αφιέρωσε χρόνο για να τιμήσει τους νεκρούς του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Πρωθυπουργός σημείωσε πως τιμά τους πολίτες που έδωσαν τη ζωή τους στον κοινό αγώνα ενάντια στον ναζισμό και πως μ' αυτό τον τρόπο τιμάει και τους Έλληνες πεσόντες.

Κυβέρνηση: Η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει οικονομική βοήθεια από τη Ρωσία

Αργά χθες, ο πρωθυπουργός έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook, το μήνυμα: «Είμαστε στη χώρα που φέτος, τιμά την επέτειο των 70 χρόνων από τη νίκη της κατά του φασισμού, στον μεγάλο πατριωτικό πόλεμο» αναφερόμενος σε ένα κομβικό γεγονός για την Ευρώπη και τη Ρωσία, που θα κορυφωθεί με τους εορτασμούς της 9ης Μαΐου στην Κόκκινη Πλατεία.

Κυβέρνηση: Δεν ζητάμε βοήθεια από τη Ρωσία - Δικαίωμά μας να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας

Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο ιστορικό μνημείο μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση από τη ρωσική τηλεόραση, ενώ καλύφθηκε και από άλλα διεθνή μέσα, όπως το βρετανικό δίκτυο BBC.

Κυβέρνηση: Η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει οικονομική βοήθεια από τη Ρωσία

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ΤΑΣΣ, στο τραπέζι των διαβουλεύσεων με τον Βλ. Πούτιν θα βρεθούν τα θέματα της άρσης του εμπάργκο για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα και τρόφιμα, καθώς και θέματα της οικονομικής ατζέντας.

ethnos.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης