Τσίπρας: Η Ρωσία δεν αποτελεί λύση για την Ελλάδα


«Το ζήτημα της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου προβλήματος κρίσης στην Ευρωζώνη που είναι ευρωπαϊκό και μόνο στο πλαίσιο αυτό μπορεί να λυθεί» δήλωσε ο πρωθυπουργός 

 Για την Ελλάδα, η Ρωσία δεν αποτελεί «λύση» στις διαπραγματεύσεις που διεξάγει στο πλαίσιο της Ευρωζώνης υπογράμμισε ο έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης, στο πανεπιστήμιο διεθνών σχέσεων της Μόσχας. 



«Το ζήτημα της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου προβλήματος κρίσης στην Ευρωζώνη που είναι ευρωπαϊκό και μόνο στο πλαίσιο αυτό - μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα είναι αναπτυξιακή και κοινωνική - μπορεί να λυθεί, πρόσθεσε ο κ. Τσιπρας.

 «Για την Ελλάδα, η Ρωσία αποτελεί συστατικό μέρος της ενεργητικής, πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής της, που στόχο έχει να αξιοποιήσει την ελληνική γεωπολιτική θέση προκειμένου η χώρα να αποκτήσει ξανά μια αναπτυξιακή προοπτική και να ενισχύσει τον διεθνή της ρόλο».

 Xθες, είπε ο πρωθυπουργός, ήταν μια πολύ σημαντική μέρα, επανεκκίνησης και αναζωογόνησης για τις ελληνορωσικές σχέσεις. Όχι διότι συμφωνήσαμε σε όλα, ή κλείσαμε όλα τα εκκρεμή θέματα, αλλά επειδή, με τον Πρόεδρο Πούτιν, εντοπίσαμε και μέσω της υιοθέτησης Σχεδίου Δράσης για τα έτη 2015-2016 τους τομείς στους οποίους υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας.

Στήριξη στη συμφωνία του Μίνσκ 

Η Ελλάδα στηρίζει σθεναρά τη συμφωνία του Μινσκ ανέφερε Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της κρατικής Δούμας της Ρωσίας σημειώνοντας: «H λύση στα προβλήματα είναι ο διάλογος και η συνεργασία και όχι η κλιμάκωση ενός αδιέξοδο οικονομικού πολέμου». Ανέφερε ακόμη ότι η βουλή των Ελλήνων είναι ανοικτή στον διάλογο και στη συνεργασία με τη ρωσική Δούμα και υπάρχει πάντα η ομάδα φιλίας Ελλάδας- Ρωσίας.

Αντιδράσεις για την επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα από την Ευρώπη 

 H επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα, δεν βοήθησε τις διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τους δανειστές, εκτιμά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ, προσθέτοντας ότι αυτήν τη στιγμή η Ρωσία «δεν μπορεί να είναι σοβαρός εταίρος για την Ελλάδα».

Ο κ. Τσίπρας πρέπει τώρα να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα και να παρουσιάσει αποτελέσματα με ένα φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, δηλώνει ο κ. Βέμπερ στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) και τονίζει ότι «το προτεταμένο χέρι της ΕΕ είναι εδώ. (Ο Αλέξης Τσίπρας) πρέπει τώρα να το πιάσει».

Ο Χριστιανοκοινωνιστής (CSU) πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομίας του γερμανικού Κοινοβουλίου Πέτερ Ραμζάουερ, σε συνέντευξή του στην «Passauer Neue Presse» δηλώνει ότι «μετά τις οικονομικές περιπλανήσεις, έρχεται τώρα και ο εκβιασμός της εξωτερικής πολιτικής» και προσθέτει ότι σύμφωνα με την αρχή της CSU, που είναι η «αλληλεγγύη μόνο έναντι σταθερότητας», ξεπεράστηκε με την επίσκεψη στη Μόσχα η τελευταία «κόκκινη» γραμμή.

 skai.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης