10 χρόνια φυλακή σε Αρτινό επιχειρηματία


Το τυπογραφείο στη ΒΙΠΕ Πρέβεζας ήταν... κομπίνα που κόστισε εκατομμύρια στο Δημόσιο

Την εποχή των «παχαίων αγελάδων» την δεκαετία του 2010, εμφανίστηκαν στην Πρέβεζα για να «επενδύσουν» στη ΒΙΠΕ δύο άτομα από χωριό της Άρτας, που έδειχναν από μακριά ότι δεν είναι επιχειρηματίες.



Στον χώρο που φαίνεται στη φωτογραφία στη ΒΙΠΕ Πρέβεζας, ξεκίνησαν να στήνουν μια επιχείρηση τυπογραφείου, που εκτός από όλες τις άλλες τυπογραφικές δουλειές θα έκανε και εκτυπώσεις σε χαρτόνι για συσκευασίες, κάτι που μέχρι τότε δεν γίνονταν στην Πρέβεζα.

Τα μηχανήματα άρχισαν να έρχονται και άρχισε να ρέει και ο «χρυσός» από τις επιδοτήσεις.

Μηχανήματα που φαίνονταν με γυμνό οφθαλμό ότι ήταν μεταχειρισμένα και παλαιά ελέγχθηκαν από αρμόδιους υπαλλήλους που βεβαίωναν ότι ήταν καινούργια. Στη διαδρομή ο ένας συνέταιρος αποχώρησε και έμεινε ο άλλος, ο οποίος συνέχισε την επιχείρηση χωρίς να έχει καμία σχέση με την τυπογραφία.

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του prevezaposto,Ο τζίρος της επιχείρησης μικρός έως ανύπαρκτος στην ουσία, αλλά τα τιμολόγια και τα παραστατικά στοιχεία έδειχναν άλλα.

Η αεριτζίδικη αυτή επιχείρηση είχε όλα τα στοιχεία μιας καλοστημένης κομπίνας, όπου ο «επιχειρηματίας» κινούνταν με χρήμα, με πολυτελή αυτοκίνητα και με ξανθιά έμπιστη γραμματέα.

Η «βόμβα» για πλαστά και εικονικά τιμολόγια δεν άργησε να σκάσει στα χέρια του «επιχειρηματία» και θεωρήθηκε ο μοναδικός υπεύθυνος της κομπίνας, ενώ ήταν φανερό ότι για να στηθεί αυτό το επιχειρηματικό πυροτέχνημα πολλοί γνώριζαν τι πραγματικά συνέβαινε και κάποιοι από αυτούς είχαν «ταϊστεί» .

Παράλληλα εκτός από το ποινικό μέρος της υπόθεσης που θα μπορούσε να κοστίσει στον «επιχειρηματία» ισόβια, άρχισαν να τρέχουν και οι απαιτήσεις του Δημοσίου από χρέη που προέκυψαν από την υπεξαίρεση του ΦΠΑ, μέσω των πλαστών και εικονικών τιμολογίων.

Τα πλαστά και εικονικά τιμολόγια εξέδιδε εταιρία που είχε έδρα την Θεσσαλονίκη και είχε εκδώσει παρόμοια τιμολόγια σε πολλές επιχειρήσεις ανά την Ελλάδα.

Τελικά ο «επιχειρηματίας» την Τρίτη 31 Μαρτίου έπεσε στα μαλακά και καταδικάστηκε από το Εφετείο του Κακουργιοδικείου Ιωαννίνων μόνο σε 10 χρόνια φυλάκιση για τα πλαστά και εικονικά τιμολόγια.

Κατά της απόφασης ασκήθηκε έφεση που θα εκδικαστεί στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Με το ελαφρυντικό της αναγνώρισης του πρότερου έντιμου βίου η έφεσή του είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα και αφέθηκε ελεύθερος… και άφραγκος.

Εκκρεμούν δίκες για τα χρέη που έχουν καταλογιστεί από το Δημόσιο και που πιθανόν να μην υπάρχει πιθανότητα ρύθμισης, καθώς πρόκειται για υπέρογκα ποσά.

epirusgate.blogspot.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης