Σήμερα στο ΕΚ Άρτας η σύσκεψη για την 1η Μάη


Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Άρτας

"ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 8.00 μμ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΣ 1ης ΜΑΗ «Αγώνας - Ρήξη - Ανατροπή. Ο δικός μας δρόμος χωρίς φτώχεια, ανεργία και μνημόνια» 



Η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κινείται και αυτή ουσιαστικά στη γραμμή της εξυπηρέτησης των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου και όχι των εργαζομένων.

Το νέο μίγμα διαχείρισης, η λεγόμενη επεκτατική πολιτική της, δεν συνιστά φιλολαϊκή πολιτική, αλλά στοχεύει στην εξασφάλιση χρηματοδότησης του μεγάλου κεφαλαίου, για να ανακάμψει η καπιταλιστική οικονομία.

Το μεγάλο κεφάλαιο, αξιώνει από την κυβέρνηση νέα προνόμια (χρηματοδότηση με διάφορα προγράμματα, νέα δάνεια, μειώσεις εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, διατήρηση αντεργατικών νόμων, μείωση τιμής ρεύματος, κ.α) η οποία θα τα δώσει.

Γι’ αυτό θέλει νέα συμφωνία (μνημόνιο) με την ΕΕ, ΕΚΤ και το ΔΝΤ. Την ίδια στιγμή η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: 

• Δεν καταργεί τα μνημόνια αλλά τα επεκτείνει βαπτίζοντας τα(νέα συμφωνία) και ετοιμάζεται να υπογράψει νέο.

• Η άμεση επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, μετατίθεται πλέον για τέλος του 2016 και με νέα κίνητρα στους επιχειρηματίες (φοροελαφρύνσεις, μείωση εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, μείωση τιμής ρεύματος),

 • Έβαλαν χέρι στα διαθέσιμα του ΟΑΕΔ (120 εκ.) και σε άλλα δημόσια ιδρύματα, οργανισμούς,

 • Οι προεκλογικές υποσχέσεις ψίχουλα για μέτρα για την ακραία φτώχεια μέσω του νόμου που ψήφισε, από 2 δις. που έλεγε προεκλογικά, έγιναν 200 εκ. ευρώ, την ίδια στιγμή που δίνουν 500 εκ. ευρώ για αναβάθμιση αεροπλάνων, που θα καλύπτουν ανάγκες του ΝΑΤΟ.

 • Η επαναφορά του αφορολόγητου στις 12.000 ευρώ μετατίθεται και αυτή για το απώτερο μέλλον. Για τους εργαζόμενους η ανεργία και η απλήρωτη δουλειά, παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Οι απολύσεις, οι διαθεσιμότητες, η εκ’ περιτροπής εργασία, οι μειώσεις μισθών με ατομικές συμβάσεις, οι ελαστικές μορφές εργασίας που αφορούν το 1/3 των εργαζομένων, η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, η βαριά και άδικη φορολογία, η εμπορευματοποίηση της υγείας, οι τεράστιες ελλείψεις στη δημόσια υγεία, τα προβλήματα των συνταξιούχων, παραμένουν όπως και όλα τα άλλα προβλήματα.

Μπροστά σ’αυτήν την κατάσταση επιβάλετε να παλέψουμε για αποκατάσταση όλων των απωλειών που είχαμε στην περίοδο της κρίσης, για διεκδικήσεις που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Η οργάνωση της απεργίας της 1ης Μάη θα είναι η καλύτερη απάντηση σε όλους αυτούς που μας θέλουν να ζούμε με ψίχουλα (Κυβέρνηση-ΕΕ-εργοδοσία).

Σ’αυτήν την κατεύθυνση καλούμε τα σωματεία, τους εργαζόμενους ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες σε ευρεία σύσκεψη την Τετάρτη 15 Απριλίου στις 8μμ για να αποφασίσουμε αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης.

 ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΤΑΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης