Γαλλικές Άλπεις: Νεκροί όλοι οι επιβαίνοντες του Αirbus


16 Γερμανοί μαθητές επέβαιναν στο μοιραίο Airbus

Δεν υπάρχουν επιζώντες από τη συντριβή του αεροσκάφους Airbus A320 το οποίο έπεσε το μεσημέρι της Τρίτης στην περιοχή της Μπαρσελονέτ στη νότια περιοχή των γαλλικών Άλπεων.



Την τραγική αυτή ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος πρόσθεσε ότι είναι πολύ δύσκολη η πρόσβαση στο σημείο συντριβής και πως οι περισσότεροι επιβάτες ήταν Γερμανοί και ότι σε αυτό επέβαιναν, επίσης, Ισπανοί και Τούρκοι.

Το Airbus Α320 συνετρίβη σήμερα στη νότια περιοχή των γαλλικών Άλπεων,όπως έγινε γνωστό από πηγές της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Συντρίμμια του Airbus στις γαλλικές Αλπεις (φωτογραφία: La Provence)

Σύμφωνα με μία από τις πηγές αυτές, πρόκειται για ένα αεροπλάνο της εταιρείας Germanwings, θυγατρικής της Lufthansa, που εκτελούσε πτήση ανάμεσα στην Βαρκελώνη (Ισπανία) και το Ντίσελντορφ (Γερμανία).
Η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας επιβεβαίωσε, σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο, πως το αεροπλάνο μετέφερε 144 επιβάτες και 6μελές πλήρωμα.

Σύμφωνα τόσο με τις γαλλικές αρχές, επιβάτες και πλήρωμα είναι όλοι νεκροί. Στο σημείο σπεύδουν σωστικά συνεργεία αλλά η περιοχή είναι πολύ δυσπρόσιτη. Το αεροπλάνο εκτελούσε την πτήση από την Μπαρτσελόνα στο Ντίσελντορφ.
Σημειώνεται πως το τελευταίο στίγμα της επικοινωνίας του πιλότου με τον πύργο ελέγχου εντοπίζεται στις 10:47 π.μ.

Ο επικεφαλής της Germanwings, της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους θυγατρικής της Lufthansa, δήλωσε επίσης στην τηλεόραση πως το αεροπλάνο μετέφερε 150 ανθρώπους - 144 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα. «Βάσει των πληροφοριών που έχουμε διαθέσιμες αυτή τη στιγμή, δεν μπορούμε να πούμε αν υπάρχουν επιζώντες» δήλωσε ο Όλιβερ Βάγκνερ.

Η Germanwings ανακοίνωσε πως θα δοθεί συνέντευξη Τύπου σε ξενοδοχείο κοντά στο αεροδρόμιο Κολωνίας-Βόννης στις 15:00 (τοπική ώρα, 16:00 ώρα Ελλάδας).
Ωστόσο ο Γάλλος υφυπουργός Μεταφορών Αλέν Βινταλί δήλωσε πως «δεν υπάρχει ουδείς επιζών».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το αεροπλάνο συνετρίβη σε «μια χιονισμένη περιοχή στον ορεινό όγκο του Εστρόπ, μη προσβάσιμη από οχήματα, "πάνω από την οποία πέταξαν όμως ελικόπτερα"». Ο ίδιος διευκρίνισε πως «οι μετεωρολογικές συνθήκες δεν ήταν ιδιαίτερα κακές» τη στιγμή του δυστυχήματος και πως το αεροπλάνο δεν ήταν ιδιαίτερα παλιό.

Σύμφωνα με τη γαλλική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας, το αεροπλάνο εξέπεμψε σήμα κινδύνου στις 11:47 (ώρα Ελλάδας), 52 λεπτά μετά την απογείωσή του, ενώ πετούσε στα 5.000 πόδια (ένα ύψος που δεν είναι φυσιολογικό), κοντά στη μικρή πόλη Μπαρσελονέτ, περίπου 100 χλμ. βόρεια από τις Κάννες, και στη συνέχεια εξαφανίσθηκε από τις οθόνες των ραντάρ.

Πρόκειται για την πρώτη συντριβή επιβατικού αεροπλάνου σε γαλλικό έδαφος μετά την καταστροφή του Κονκόρντ τον Ιούλιο του 2000 λίγο έξω από το Παρίσι.

Ο πρόεδρος Ολάντ είχε τηλεφωνική συνομιλία με την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και στη συνέχεια συνομίλησε με τον βασιλιά της Ισπανίας Φελίπε, ο οποίος έφθασε το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο των Ηλυσίων στο πλαίσιο μιας τριήμερης επίσημης επίσκεψης στο Παρίσι, την οποία και διέκοψε μετά τη συντριβή του αεροπλάνου.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δήλωσε επίσης «συγκλονισμένη» από την αεροπορική τραγωδία και ακύρωσε τα «άλλα ραντεβού» της μετά τη συνομιλία της με τον πρόεδρο Ολάντ και τον πρωθυπουργό Ραχόι και πρόσθεσε ότι θα μεταβεί στο σημείο την Τετάρτη.

Εντύπωση προκαλεί ότι το αεροσκάφος βρέθηκε από τα 38.000 πόδια στα 6.800 μέσα σε δέκα λεπτά.

Επέβαιναν και 45 Ισπανοι στο μοιραίο Airbus
Νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγο 45 επιβάτες του AirBus 320 ήταν Ισπανοί.
O πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι είπε σε δηλώσεις του ότι η Ισπανία θα συνδράμει στις έρευνες των γερμανικών και γαλλικών αρχών.
Στο αεροδρόμιο, μάλιστα, της Βαρκελώνης έχει δημιουργήσει ένα δωμάτιο στον «Τερματικό Σταθμό 2» για τα μέλη των οικογενειών, σύμφωνα με αξιωματούχους στην Καταλονία.

Συντετριμμένος ο Ολάντ – Τι είπε για την τραγωδία
Ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, εξέφρασε την οδύνη του για την αεροπορική τραγωδία μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter.
«Θέλω να εκφράσω την αμέριστη συμπαράστασή μου στις οικογένειες των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας. Είναι ένας θρήνος, μια τραγωδία», έγραψε χαρακτηριστικά.


Germanwings: Στο Αirbus επέβαιναν 150 άτομα
Σε ανακοίνωσή της η γερμανική εταιρία έκανε γνωστό ότι στην πτήση 4U-9525 επέβαιναν 150 άτομα, συγκεκριμένα 144 επιβάτες και 6 μέλη πληρώματος.
Το αεροσκάφος της Germanwings, ένα Airbus 320 συνετρίβη στις νότιες Άλπεις σε ύψος 2000 μέτρων.

"Καταστροφική απώλεια ύψους" αναφέρουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας
Στις 10:47, τοπική ώρα Γαλλίας, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το 24 ετών Airbus Α320, της γερμανικής εταιρείας χαμηλού κόστους Germanwings, θυγατρικής της Lufthansa, που συνετρίβη σήμερα στη νότια περιοχή των γαλλικών Άλπεων με 148 επιβαίνοντες, εξέπεμψε το σήμα κινδύνου.

Το αεροπλάνο έχασε ύψος 14.000 ποδών μέσα σε 6 λεπτά σύμφωνα με τους καταγραφείς πτήσης.
Σύμφωνα με έναν διαδικτυακό καταγραφέα της πτήσης το αεροπλάνο ήταν στα 38.000 πόδια και έξι λεπτά αργότερα ήταν στα 24.000 πόδια!

Μαρτυρία: Το Airbus πετούσε πολύ χαμηλά
Εργαζόμενος σε ξενοδοχείο της περιοχής δήλωσε στο BBC Radio 5 ότι το Airbus της Germanwings πετούσε πολύ χαμηλά.
Περιγράφει ότι αυτή την ώρα στο σημείο πολλά ελικόπτερα ερευνούν προκειμένου να εντοπίσουν το σημείο της συντριβής.
Και πρόσθεσε ότι θα είναι πολύ δύσκολη η πρόσβαση στην περιοχή που είναι χιονισμένη.

Ηλικίας 24 ετών το αεροσκάφος της Germanwings που συνετρίβη
Ο Γάλλος Πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς δήλωσε ότι στο αεροπλάνο επέβαιναν 142 ως 150 άνθρωποι. Από τη γαλλική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας ανακοινώθηκε πως μετέφερε 142 επιβάτες, και εξαμελές πλήρωμα. Ο πρωθυπουργός και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ εξέφρασαν φόβους ότι δεν υπάρχουν επιζώντες.

"Τα αίτια της συντριβής είναι προς το παρόν άγνωστα", δήλωσε ακόμη στους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός Βαλς. Πρόσθεσε πως ενεργοποίησε τον υπουργικό πυρήνα για την αντιμετώπιση κρίσεων και έστειλε τον υπουργό Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ στον τόπο του δυστυχήματος.

Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε πως συντρίμμια του Airbus βρέθηκαν κοντά στο χωριό Μπαρσελονέτ, περίπου 100 χλμ. βορείως της Νίκαιας.

To Α320 που συνετρίβη ήταν ηλικίας 24 ετών και περιλαμβανόταν από το 1991 στον στόλο της Germanwings, σύμφωνα με την ηλεκτρονική τράπεζα πληροφοριών airfleets.net.

Γερμανοί οι περισσότεροι επιβάτες του airbus
Γερμανοί ήταν οι περισσότεροι επιβάτες του Airbus της German Wings που συνετρίβη στις γαλλικές Άλπεις, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. Η πτήση 4U9525 της γερμανικής εταιρείας μετέφερε τουρίστες που είχαν ταξιδέψει στην Ισπανία για διακοπές και επέστρεφαν στην πατρίδα τους.

Βρέθηκαν συντρίμμια του αεροπλάνου
Συντρίμμια του αεροσκάφους της Germanwings που έπεσε στη νότια Γαλλία βρέθηκαν, σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών.

Η πρώτη αντίδραση της GermanWings για το airbus
Δεν επιβεβαιώνεται επισήμως η συντριβή του αεροσκάφους της GermanWings από την εταιρεία, η οποία πληροφορήθηκε για το περιστατικό από τα μέσα ενημέρωσης. Όπως αναφέρει η GermanWings στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter , θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση για την πορεία του αεροσκάφους από την επίσημη ιστοσελίδα της.

16 Γερμανοί μαθητές επέβαιναν στο μοιραίο Airbus

Γαλλικές Άλπεις: 16 Γερμανοί μαθητές επέβαιναν στο μοιραίο Airbus

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα «Bild» μέσα στο μοιραίο Airbus που συνετρίβη στις Γαλλικές Άλπεις επέβαινε μια σχολική τάξη της Γερμανίας από τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία

Ειδικότερα, όπως γράφει η «Bild», 16 μαθητές και δύο καθηγητές από το Γυμνάσιο «Joseph Konig» επέβαιναν στο μοιραίο αεροσκάφος

Την πληροφορία μετέδωσε και η ισπανική τηλεόραση, τονίζοντας ότι τα παιδιά συμμετείχαν σε ένα πρόγραμμα ανταλλαγής μεταξύ σχολείων, για αυτό και είχαν ταξιδέψει πριν από περίπου εννέα ημέρες στη Βαρκελώνη.

 madata.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ