Στο Imperial College London, ο Άγγελος Γκέτσης


-Θα μιλήσει στην αίθουσα εκδηλώσεων του φημισμένου αυτού Βρετανικού Πανεπιστημίου
-Αξιόλογοι απόφοιτοι αυτού του Πανεπιστημίου ήταν μεταξύ άλλων οι: Αλεξάντερ Φλέμινγκ, Τόμας Χάξλεϋ, Χ. Τζ. Γουέλς, Μπράιαν Μέι, Ρατζίβ Γκάντι

Προσκεκλημένος της διοίκησης του Πανεπιστημίου και του Συλλόγου Ελλήνων Σπουδαστών, θα μιλήσει την Τετάρτη 18 Μαρτίου, σε μεγάλη εκδήλωση. 



Προσκεκλημένος της διοίκησης του ImperialCollegeLondon και του εκεί Συλλόγου Ελλήνων Σπουδαστών, μεταβαίνει στην Βρετανική πρωτεύουσα, ο μαθητής του 3ου Λυκείου Άρτας Άγγελος Γκέτσης.


Την Τετάρτη 18 Μαρτίου στις 6,30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου, θα μιλήσει με θέμα την συσκευή που δημιούργησε και την ανθρώπινη σημασία που έχει η δημιουργία αυτή.

Όπως είναι γνωστό ο Άγγελος Γκέτσης, έχει δημιουργήσει την συσκευή που μπορούν να χρησιμοποιούν οι τυφλοί και στην ουσία αντικαθιστά το «λευκό μπαστούνι» των τυφλών και έχει βραβευτεί σε παγκόσμιο διαγωνισμό της Google, όπου κατατάχτηκε ανάμεσα στους τριάντα δύο σε παγκόσμιο επίπεδο, στους έξι στην Ευρώπη και Ασία και πρώτος απ’ την Ελλάδα.

 gnomiartas.gr/

 Επισήμανση του "Α/ΤΖ": Σημειώνουμε ότι το Αυτοκρατορικό  Imperial College του Λονδίνου, είναι πανεπιστήμιο στο Ηνωμένο Βασίλειο, γνωστό για τους κλάδους της τεχνολογίας, της ιατρικής, των θετικών επιστημών και χρηματοικονομικών επιστημών.


Αξιόλογοι απόφοιτοι αυτού του Πανεπιστημίου ήταν μεταξύ άλλων οι: Αλεξάντερ Φλέμινγκ, Τόμας Χάξλεϋ, Χ. Τζ. Γουέλς, Μπράιαν Μέι, Ρατζίβ Γκάντι

Σύμφωνα με στοιχεία από την Βικιπαίδεια, το Imperial College ιδρύθηκε το 1907 με την συνένωση 3 κολεγίων, του City & Guilds College, του Royal College of Science και του Royal School of Mines (τα οποία είχαν ιδρυθεί μεταξύ 1745 και 1778).

Το Ινστιτούτο πήρε Royal Charter το 1907 από τον βασιλιά Εδουάρδο Ε΄ και προσχώρησε στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου (University of London). Το αρχικό του όνομα ήταν Imperial College of Science and Technology.

Αυτά τα κολλέγια απετέλεσαν τον καταστατικό κορμό του πανεπιστημίου, αλλά αργότερα μια σχολή οικονομικών επιστημών προσετέθη σ' αυτά. Πρόκειται περί του Imperial College Business School (γνωστού επίσης και ως Tanaka Business School -την προηγούμενη ονομασία του- προς τιμήν του χρηματοδότη του, του οποίου τωρα το όνομα φέρει μόνο το κτίριο της σχολής, Tanaka Building).

Κατόπιν, ιατρικές σχολές εδρευόμενες σε διάφορα νοσοκομεία του Λονδίνου συνεχωνεύθησαν και προσχώρησαν στο πανεπιστήμιο, το οποίο πλέον πήρε την σημερινή του ονομασία Imperial College of Science, Technology and Medicine.

Το 2007 κατόπιν έγκρισης της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, το Imperial College απεχώρησε από το όλο σώμα του πανεπιστημίου και πήρε ανεξαρτησία, ως αυτόνομο πλέον ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με τη δυνατότητα απονομής δικών του τίτλων σπουδών και ακαδημαϊκής ενδυμασίας.

Ο σημερινός Πρύτανης του Πανεπιστημίου είναι ο Sir Roy Anderson



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης