Εικονικό το Facebook;


Το Facebook του μέλλοντος θα είναι... εικονικό; 

Πολύ πιθανόν. Ο αμερικανικός κολοσσός των social media πάντως έχει ήδη αρχίσει να εργάζεται πυρετωδώς για τη μεταφορά των εφαρμογών του κοινωνικού μέσου στη σφαίρα της εικονικής πραγματικότητας.



Η εταιρεία άρχισε να φλερτάρει στενά με την ιδέα της εικονικής πραγματικότητας το 2014, όταν και εξαγόρασε την κατασκευάστρια των φημισμένων «γυαλιών» Oculus Rift προς 2 δισ. δολάρια - δηλαδή περίπου 1,7 δισ. ευρώ. «Φανταστείτε να μπορείτε να μοιράζεστε με τους διαδικτυακούς σας φίλους, πέρα από μεμονωμένες στιγμές, ολόκληρες εμπειρίες και περιπέτειες» είχε αναφέρει τότε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ. 
 
Από την πλευρά του ο Κρις Κοξ, επικεφαλής του τμήματος προϊόντων του κολοσσού, στο πλαίσιο του συνεδρίου Code Media της τεχνολογικής ιστοσελίδας Recode τόνισε: «Αυτή τη στιγμή εργαζόμαστε για την ανάπτυξη εφαρμογών εικονικής πραγματικότητας. Ωστόσο ακόμη έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, καθώς η συσκευή για την ώρα δεν είναι ευρέως διαθέσιμη».

Η τάση προς την εικονική πραγματικότητα είναι εδώ, καθώς όλες οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας έχουν ήδη ανακοινώσει τα σχέδιά τους προς αυτή την κατεύθυνση.

Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα της Samsung με τη «μάσκα» εικονικής πραγματικότητας Gear VR, η οποία φιλοξενεί το smartphone της εταιρείας Galaxy Note 4, αλλά και της LG, η οποία προσφέρει στους καταναλωτές τη δυνατότητα συνδυασμού του κινητού της G3 με τη συσκευή VR for G3, βασισμένη στο Google Cardboard.




Βενιού Ειρήνη
 tovima.gr


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης