Αυτοκτόνησε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης


Τι έδειξε η νεκροψία

Σε αυτοχειρία οφείλεται ο θάνατος του 20χρονου φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, Βαγγέλη Γιακουμάκη, η σωρός του οποίου βρέθηκε το πρωί της Κυριακής σε χωματόδρομο της λίμνης Παμβώτιδας. 



Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η νεκροψία έδειξε ότι ο Γιακουμάκης έθεσε τέλος στη ζωή του την ημέρα της εξαφάνισής του, στις 6 Φεβρουαρίου.

Ο ιατροδικαστής, Θεόδωρος Βουγιουκλάκης, διαπίστωσε ότι το μοναδικό τραύμα που έφερε το θύμα ήταν στον δεξιό καρπό και προκλήθηκε απο μαχαίρι πριν τον θάνατο. Με βάση αυτό το συμπέρασμα και με δεδομένο ότι το θύμα ήταν αριστερόχειρας, οι αστυνομικοί καταλήγουν πλέον στο ότι ο Γιακουμάκης αυτοκτόνησε κόβοντας τις φλέβες του δεξιού καρπού του. Ο δε χρόνος του θανάτου του συμπίπτει με την ημερομηνία της εξαφάνισής του.

Το πτώμα του Γιακουμάκη βρέθηκε λίγο πριν τις οκτώ το πρωί της Κυριακής, από ζευγάρι που έκανε βόλτα σε χωμάτινο δρόμο, ο οποίος οδηγεί στη λίμνη Παμβώτιδα, κοντά στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων. Η σορός βρέθηκε παραμορφωμένη, καθώς ήταν σε προχωρημένη σήψη, και έφερε σημάδια από επιθέσεις άγριων ζώων.


Οι αρχές έχουν πάρει αποτυπώματα από το μαχαίρι ενώ εξετάζουν και συγκλονιστικές μαρτυρίες κατοίκων που λένε ότι ο Βαγγέλης τους χτύπησε την πόρτα και τους ζήτησε βοήθεια αλλά φοβήθηκαν και δεν άνοιξαν.

Επίσης, σύμφωνα με ορισμένες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες στους γονείς του 20χρονου φοιτητή από το Ρέθυμνο έχει σταλεί και φωτογραφία με το μαχαίρι που βρέθηκε κοντά στη σορό του για να απαντήσουν στο αν είναι δικό του ή όχι. Παράλληλα, οι αστυνομικοί έχουν πάρει αποτυπώματα από το μαχαίρι, αλλά και γενετικό υλικό, για να γίνουν όλες οι απαραίτητες έρευνες.



Ο εισαγγελέας ήδη έδωσε εντολή ο φάκελος της υπόθεσης Γιακουμάκη, όχι απλά να παραμείνει ανοιχτός αλλά να ξεκινήσει η έρευνα από μηδενική βάση, να επανεκτιμηθούν οι μόλις τέσσερις καταθέσεις και να επεκταθεί ο κύκλος των προσώπων που ερευνώνται για πιθανή σχέση με την υπόθεση, καθώς όπως είναι γνωστό ο Βαγγέλης Γιακουμάκης επί ενάμιση χρόνο ήταν θύμα άγριου bullying από συμφοιτητές του, επίσης καταγόμενους από την Κρήτη. Τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τα όσα είχε περάσει ο νεαρός εντός της σχολής σοκάρουν.

Οι αστυνομικοί ζητούν πλέον από όσους γνωρίζουν έστω και το παραμικρό που θα τους οδηγήσει στα ίχνη είτε εκείνων που σκότωσαν είτε οδήγησαν τον 20χρονο στην αυτοκτονία να μιλήσουν και να βοηθήσουν στην έρευνα.

Την ίδια στιγμή η διοίκηση της Γαλακτοκομικής Σχολής απαγόρευσε στους σπουδαστές να βγουν από τις εγκαταστάσεις και εντός της εβδομάδας θα συνεδριάσει το συμβούλιο των καθηγητών.

O Γιακουμάκης εθεάθη τελευταία φορά την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, όταν το μεσημέρι έφυγε από τη Σχολή με κατεύθυνση το κέντρο της πόλης, έχοντας αφήσει στο δωμάτιό του το κινητό του τηλέφωνο, το πορτοφόλι και τις κάρτες του.

 Σημειώνεται πως η κηδεία του άτυχου νεαρού θα γίνει στη γενέτειρά του. Εκεί θα τον συνοδεύουν στον τελευταίο τόπο κατοικίας του η οικογένειά του, οι συγγενείς και οι φίλοι του.

kathimerini.gr
 imerisia.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης