Μ.Σ.Άρτας: Δράσεις για την ημέρα ενάντια στη σχολική βία


Συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Άρτας σε δράσεις στο πλαίσιο της πανελλήνιας μέρας ενάντια στη σχολική βία και τον εκφοβισμό. 

 Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας το Μουσικό Σχολείο Άρτας συμμετείχε σε δράσεις που υλοποιήθηκαν με αφορμή τον ορισμό της 6ης Μαρτίου ως πανελλήνια μέρα ενάντια στη σχολική βία και τον εκφοβισμό (bullying). (ΔΕΙΤΕ φώτο)





Την Τετάρτη στις 4-3-2015 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του συλλόγου ‘Σκουφάς’ από το Παρατηρητήριο σχολικής βίας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου, ημερίδα ευαισθητοποίησης με θέμα: ‘Σχολικός εκφοβισμός: νομικές προεκτάσεις και πρόληψη’.


Στη συγκεκριμένη ημερίδα το Μουσικό Σχολείο Άρτας συμμετείχε με δύο μουσικά σύνολα, ένα μικρό σχήμα με δύο μαθήτριες που έπαιξαν πιάνο και βιολοντσέλο και τραγούδησαν και ένα μουσικό σύνολο του σχολείου με υπεύθυνο εκπαιδευτικό τον κ. Αποστόλη Λαμπρόπουλο.


Η διευθύντρια του σχολείου κα. Ανθούλα Ζιώρη προλόγισε τα μουσικά σχήματα αναφερόμενη στη σημασία της τέχνης και ειδικά της μουσικής, που στην εφηβική ηλικία μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά σε φαινόμενα βίας και εκφοβισμού ιδιαίτερα σε σχολικό περιβάλλον.


Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πρόγραμμα ‘Η μουσική ενάντια στη σχολική βία και τον εκφοβισμό’ που υλοποιείται κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2014 – 15 στο Μουσικό Σχολείο Άρτας με τη συνεργασία 12 Δημοτικών Σχολείων του νομού και κάλεσε τους παρευρισκόμενους στις 16 Μαΐου στο θέατρο Κάστρου όπου θα γίνει και η τελική συναυλία - παρουσίαση του προγράμματος.

Στη Φιλιππιάδα



Την Παρασκευή στις 6 Μαρτίου το Μουσικό Σχολείο Άρτας, ανταποκρινόμενο στην πρόσκληση του 1ου ΕΠΑΛ Φιλιππιάδας, συμμετείχε σε δράση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της κας Γεωργίας Χατζηκλεάνθη, εκπαιδευτικού του 1ου ΕΠΑΛ και υπεύθυνου Ομάδας Δράσεων Πρόληψης, με ένα μουσικό σύνολο που συνόδεψαν οι εκπαιδευτικοί του Μουσικού Σχολείου κα Χριστίνα Πάνου, κος Σπήλιος Κούνας και ο υπογράφων.


Παρουσιάστηκε ένα μικρό μουσικό πρόγραμμα και στη συνέχεια οι μαθητές των δύο σχολείων δημιούργησαν ένα υπέροχο κλίμα παίζοντας μουσική και τραγουδώντας, υλοποιώντας μια εξαιρετική δράση ενάντια στη σχολική βία μέσω της μουσικής.


Η διοργάνωση της δράσης ήταν άψογη και το Μουσικό Σχολείο ευχαριστεί το διευθυντή του σχολείου κο Δημήτριο Μπάκο, τους εκπαιδευτικούς του σχολείου και ειδικά την κα Γεωργία Χατζηκλεάνθη για τη ζεστή φιλοξενία.



Την ίδια μέρα στο Μουσικό Σχολείο Άρτας προβλήθηκαν οι ταινίες ‘Τα παιδιά της χορωδίας’ στο Γυμνάσιο και ‘Ανάμεσα στους τοίχους’ στο Λύκειο, με τη συνεργασία όλων των εκπαιδευτικών του σχολείου.

Επίσης προβλήθηκε ταινία με θέμα την πρόληψη της σχολικής βίας, που δημιουργήθηκε από τους μαθητές της Β1 Γυμνασίου του τμήματος των Γερμανικών, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Κλαίρη Σιακαγιάννη και μέρος του ντοκιμαντέρ ‘El sistema. Σώζοντας ζωές’, που προβάλλει τη δύναμη της μουσικής ενάντια στη βία.

Οι υπεύθυνοι της Ομάδας Δράσεων Πρόληψης 
Nathalie Poupard 
 Παναγιώτης Γιαννούτσος 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης