Κύπρος: Νέος Πρόεδρος της ΕΔΕΚ ο Μαρίνος Σιζόπουλος


-Τρίτος Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ αναδείχθηκε ο Μαρίνος Σιζόπουλος υπερισχύοντας του ανθυποψηφίου του Γιώργου Βαρνάβα. 
- Δείτε το βιογραφικό του νέου Προέδρου

Η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε στις 5:20 το απόγευμα. Στο στρατόπεδο Σιζόπουλου επικρατεί πανηγυρικό κλίμα ενώ ο νέος Πρόεδρος του Κινήματος δέχεται συγχαρητήρια. Το αποτέλεσμα σε ποσοστά διαμορφώθηκε στο περίπου 65% - 35% παγκύπρια 



Ψήφοι
Λευκωσία
Σιζόπουλος 700 Βαρνάβα 256

Λεμεσός 
Σιζόπουλος 911 Βαρνάβα 260

Πάφος 
Σιζόπουλος 387 Βαρνάβα 382

Λάρνακα 
Σιζόπουλος 210 Βαρνάβα 415

sigmalive.com/

Δηλώσεις

Στις πρώτες του δηλώσεις ως Πρόεδρος της ΕΔΕΚ στο κρατικό κανάλι, ο Μαρίνος Σιζόπουλος ανέφερε ότι τα μέλη του κόμματος ψήφισαν για μια νέα, σύγχρονη και επαναστατική ΕΔΕΚ με νέες θέσεις και νέες διεκδικήσεις. Σύντομα πρόσθεσε θα δοθούν στη δημοσιότητα οι προτεραιότητές του. Ενωμένοι συμπλήρωσε, θα προχωρήσει το κόμμα στον δύσκολο αγώνα με στόχο τις βουλευτικές του 2016.

Πρόσθεσε δε πως στη βάση του κόμματος αποδείχθηκε ότι δεν υπήρξε διχόνοια. Δικαίωμα ψήφου στις είχαν 9.464 εγγεγραμμένα μέλη, με βάση το Μητρώο του Κόμματος, ωστόσο σύμφωνα με στοιχεία που έγιναν γνωστά λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες, η προσέλευση ήταν ιδιαίτερα χαμηλή και κυμάνθηκε γύρω στο 35% με 40%. Στη Λευκωσία σημειώθηκε η πιο χαμηλή προσέλευση (30%), ενώ κάπως μεγαλύτερη ήταν η προσέλευση σε Λεμεσό και Πάφο.

"Α/ΤΖ": Σημειώνουμε ότι ο νέος Πρόεδρος της ΕΔΕΚ διαδέχεται στην ηγεσία του κόμματος τον Γιαννάκη Ομήρου, σημερινό Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής και φυσικά τον ιστορικό ηγέτη του Κυπριακού Ελληνισμού Δρ Βάσο Λυσσαρίδη, ο οποίος είναι και ο ιδρυτής της ΕΔΕΚ.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ


Γεννήθηκε στις 17 Ιουλίου 1957 στη Λευκωσία. Εζησε τα παιδικά-του χρόνια στη Λεμεσό και στη συνέχεια στο χωριό Διόριος της επαρχίας Κερύνειας όπου μετακινήθηκε η οικογένεια του και στο οποίο έζησε μέχρι την τουρκική εισβολή του 1974. Είναι απόφοιτος του Γυμνασίου Αρρένων Κύκκου του τμήματος Θετικών Επιστημών. Μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από την οποία αποφοίτησε τον Ιούλιο του 1983.

Την περίοδο 1984-85 εργάσθηκε σαν ειδικευόμενος γιατρός στην Παθολολογική Κλινική του Δημόσιου Ψυχιατρείου Θεσσαλονίκης. Το 19885-86 σαν ειδιξκευόμενος γιατρός στο Χειρουργικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, όπου είχε διατελέσει και πρόεδρος του Συλλόγου Ασκουμένων Ιατρών Κύπρου. Το 1986-88 εργάσθηκε σαν ειδικευόμενος γιατρός στη Δερματολογική-Αφροδισιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έτυχε μετά από εξετάσεις του τίτλου του Δερματολόγου- Αφροδισιολόγου.

Τον Ιούνιο του 1991 ανακηρύχθηκε Διδάκτορας της ιατρικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Είναι μέλος της Κυπριακής, της Δερματολογικής και της Ευρωπαικής Εταιρείας Δερματολογίας.

Την περίοδο 1984-87 υπήρξε συνεργάτης του ραδιοφώνου της ΕΤ-2 στη Θεσσαλονίκη και είχε την ευθύνη για την παραγωγή, επιμέλεια και παρουσίαση εβδομαδιαίας εκπομπής για την Κύπρο.

Από τον Οκτώβριο του 1988 βρίσκεται μόνιμα εγκατεστημένος και εργάζεται σαν ιδιώτης ιατρός Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος στη Λεμεσό. Μέχρι σήμερα έχει ανακοινώσει σε διάφορα ιατρικά συνέδρια στην Κύπρο και την Ελλάδα σειρά ιατρικών μελετών και εργασιών, οι οποίες είναι δημοσιευμένες σε διάφορα επιστημονικά περιοδικά. Εργασίες του φιλοξενήθηκαν και σε Πανευρωπαικά Δερματολογικά συνέδρια. Ακόμα υπήρξε προσκεκλημένος ομιλητής σε πολλά συνέδρια Αισθητικής Δερματολογίας στην Ελλάδα.

Η συνδικαλιστική του  δράση αρχίζει από τα μαθητικά-του χρόνια. Τον Φεβρουάριο του 1973 εγγράφεται μέλος της Σ.Ν.ΕΔΕΝ. Το 1977 ήταν από τα ιδρυτικά μέλη της Δημοκρατικής Κίνησης Κυπρίων Φοιτητών "ΑΓΩΝΑΣ" Θεσσαλονίκης, της οποίας υπήρξε για πολλά χρόνια μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου και Γενικός Γραμματέας. Την περίοδο 1979-1984 υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΦΕΚ Θεσσαλονίκης. Τα έτη 1979-1982 διετέλεσε πρόεδρος της ΕΦΕΚ. Από το 1984 μέχρι το 1988 υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης Κυπρίων Βορείου Ελλάδος. Τα έτη 1986-88 διετέλεσε Πρόεδρος της Ενωσης. Με την επιστροφή του στην Κύπρο το 1988 εκλέγεται μέλος της Επαρχιακής Επιτροπής Λεμεσού της ΕΔΕΚ. Το 1990 εκλέγεται Επαρχιακός Γραμματέας Λεμεσού και το 1992 μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Πολιτικού Γραφείου. Το Φεβρουάριο του 1995 εκλέγεται Γενικός Γραμματέας της ΕΔΕΚ, τον Ιούνιο του 1999 Β΄ Αντιπρόεδρος και το 2001 Α΄ Αντιπρόεδρος, θέση την οποία κατέχει μέχρι σήμερα μετά από επανεκλογή το 2003 και το 2007.

Ανέλαβε καθήκοντα Βουλευτή στην εκλογική περιφέρεια Λεμεσού το Μάρτιο του 2003, θέση στην οποία έχει επανεκλεγεί κατά τις Βουλευτικές Εκλογές τοτυ Μαίου του 2006. Την περίοδο 2003-2006 ήταν μέλος της αντιπροσωπείας της Κυπριακής Βουλής στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης και μέλος της Σοσιαλιστικής Ομάδας της ΚΣΣΕ. Είναι πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το Φάκελο της Κύπρου και μέλος των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών και Προυπολογισμού και Υγείας.

Εχει δύο κόρες τη Χριστίνα ειδικευόμενη γιατρό και την Εβίτα φοιτήτρια της Οδοντιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών. - See more at: http://like.philenews.com/el-gr/oi-eidikoi-mas/828/644/dr-marinos-sizopoulos#sthash.BPEs5qUE.dpuf
Γεννήθηκε στις 17 Ιουλίου 1957 στη Λευκωσία. Εζησε τα παιδικά-του χρόνια στη Λεμεσό και στη συνέχεια στο χωριό Διόριος της επαρχίας Κερύνειας όπου μετακινήθηκε η οικογένεια του και στο οποίο έζησε μέχρι την τουρκική εισβολή του 1974.

Είναι απόφοιτος του Γυμνασίου Αρρένων Κύκκου του τμήματος Θετικών Επιστημών. Μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από την οποία αποφοίτησε τον Ιούλιο του 1983.

Την περίοδο 1984-85 εργάσθηκε σαν ειδικευόμενος γιατρός στην Παθολολογική Κλινική του Δημόσιου Ψυχιατρείου Θεσσαλονίκης.

Το 19885-86 σαν ειδικευόμενος γιατρός στο Χειρουργικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, όπου είχε διατελέσει και πρόεδρος του Συλλόγου Ασκουμένων Ιατρών Κύπρου. Το 1986-88 εργάσθηκε σαν ειδικευόμενος γιατρός στη Δερματολογική-Αφροδισιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έτυχε μετά από εξετάσεις του τίτλου του Δερματολόγου- Αφροδισιολόγου.

Τον Ιούνιο του 1991 ανακηρύχθηκε Διδάκτορας της ιατρικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Είναι μέλος της Κυπριακής, της Δερματολογικής και της Ευρωπαικής Εταιρείας Δερματολογίας.

Την περίοδο 1984-87 υπήρξε συνεργάτης του ραδιοφώνου της ΕΤ-2 στη Θεσσαλονίκη και είχε την ευθύνη για την παραγωγή, επιμέλεια και παρουσίαση εβδομαδιαίας εκπομπής για την Κύπρο. Από τον Οκτώβριο του 1988 βρίσκεται μόνιμα εγκατεστημένος και εργάζεται σαν ιδιώτης ιατρός Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος στη Λεμεσό.

Μέχρι σήμερα έχει ανακοινώσει σε διάφορα ιατρικά συνέδρια στην Κύπρο και την Ελλάδα σειρά ιατρικών μελετών και εργασιών, οι οποίες είναι δημοσιευμένες σε διάφορα επιστημονικά περιοδικά. Εργασίες του φιλοξενήθηκαν και σε Πανευρωπαικά Δερματολογικά συνέδρια. Ακόμα υπήρξε προσκεκλημένος ομιλητής σε πολλά συνέδρια Αισθητικής Δερματολογίας στην Ελλάδα.

Η συνδικαλιστική του δράση αρχίζει από τα μαθητικά-του χρόνια. Τον Φεβρουάριο του 1973 εγγράφεται μέλος της Σ.Ν.ΕΔΕΝ. Το 1977 ήταν από τα ιδρυτικά μέλη της Δημοκρατικής Κίνησης Κυπρίων Φοιτητών "ΑΓΩΝΑΣ" Θεσσαλονίκης, της οποίας υπήρξε για πολλά χρόνια μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου και Γενικός Γραμματέας.

Την περίοδο 1979-1984 υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΦΕΚ Θεσσαλονίκης. Τα έτη 1979-1982 διετέλεσε πρόεδρος της ΕΦΕΚ. Από το 1984 μέχρι το 1988 υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης Κυπρίων Βορείου Ελλάδος. Τα έτη 1986-88 διετέλεσε Πρόεδρος της Ενωσης. Με την επιστροφή του στην Κύπρο το 1988 εκλέγεται μέλος της Επαρχιακής Επιτροπής Λεμεσού της ΕΔΕΚ.

Το 1990 εκλέγεται Επαρχιακός Γραμματέας Λεμεσού και το 1992 μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Πολιτικού Γραφείου. Το Φεβρουάριο του 1995 εκλέγεται Γενικός Γραμματέας της ΕΔΕΚ, τον Ιούνιο του 1999 Β΄ Αντιπρόεδρος και το 2001 Α΄ Αντιπρόεδρος, θέση την οποία κατέχει μέχρι σήμερα μετά από επανεκλογή το 2003 και το 2007. Ανέλαβε καθήκοντα Βουλευτή στην εκλογική περιφέρεια Λεμεσού το Μάρτιο του 2003, θέση στην οποία έχει επανεκλεγεί κατά τις Βουλευτικές Εκλογές του Μαίου του 2006.

Την περίοδο 2003-2006 ήταν μέλος της αντιπροσωπείας της Κυπριακής Βουλής στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης και μέλος της Σοσιαλιστικής Ομάδας της ΚΣΣΕ. Είναι πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το Φάκελο της Κύπρου και μέλος των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών και Προυπολογισμού και Υγείας.


Έχει 2 κόρες, την Χριστίνα Ιατρό-Δερματολόγο και την Εβίτα Χειρουργό Οδοντίατρο. - See more at: http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/244516/edek-provadisma-marinou-sizopoulou-mechri-stigmis--eikones-live#sthash.GGYfAcVi.dpuf
Έχει 2 κόρες, την Χριστίνα Ιατρό-Δερματολόγο και την Εβίτα Χειρουργό Οδοντίατρο.

http://like.philenews.com

 



Γεννήθηκε στις 17 Ιουλίου 1957 στη Λευκωσία. Εζησε τα παιδικά-του χρόνια στη Λεμεσό και στη συνέχεια στο χωριό Διόριος της επαρχίας Κερύνειας όπου μετακινήθηκε η οικογένεια του και στο οποίο έζησε μέχρι την τουρκική εισβολή του 1974. Είναι απόφοιτος του Γυμνασίου Αρρένων Κύκκου του τμήματος Θετικών Επιστημών. Μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από την οποία αποφοίτησε τον Ιούλιο του 1983.

Την περίοδο 1984-85 εργάσθηκε σαν ειδικευόμενος γιατρός στην Παθολολογική Κλινική του Δημόσιου Ψυχιατρείου Θεσσαλονίκης. Το 19885-86 σαν ειδιξκευόμενος γιατρός στο Χειρουργικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, όπου είχε διατελέσει και πρόεδρος του Συλλόγου Ασκουμένων Ιατρών Κύπρου. Το 1986-88 εργάσθηκε σαν ειδικευόμενος γιατρός στη Δερματολογική-Αφροδισιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έτυχε μετά από εξετάσεις του τίτλου του Δερματολόγου- Αφροδισιολόγου.

Τον Ιούνιο του 1991 ανακηρύχθηκε Διδάκτορας της ιατρικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Είναι μέλος της Κυπριακής, της Δερματολογικής και της Ευρωπαικής Εταιρείας Δερματολογίας.

Την περίοδο 1984-87 υπήρξε συνεργάτης του ραδιοφώνου της ΕΤ-2 στη Θεσσαλονίκη και είχε την ευθύνη για την παραγωγή, επιμέλεια και παρουσίαση εβδομαδιαίας εκπομπής για την Κύπρο.

Από τον Οκτώβριο του 1988 βρίσκεται μόνιμα εγκατεστημένος και εργάζεται σαν ιδιώτης ιατρός Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος στη Λεμεσό. Μέχρι σήμερα έχει ανακοινώσει σε διάφορα ιατρικά συνέδρια στην Κύπρο και την Ελλάδα σειρά ιατρικών μελετών και εργασιών, οι οποίες είναι δημοσιευμένες σε διάφορα επιστημονικά περιοδικά. Εργασίες του φιλοξενήθηκαν και σε Πανευρωπαικά Δερματολογικά συνέδρια. Ακόμα υπήρξε προσκεκλημένος ομιλητής σε πολλά συνέδρια Αισθητικής Δερματολογίας στην Ελλάδα.

Η συνδικαλιστική του  δράση αρχίζει από τα μαθητικά-του χρόνια. Τον Φεβρουάριο του 1973 εγγράφεται μέλος της Σ.Ν.ΕΔΕΝ. Το 1977 ήταν από τα ιδρυτικά μέλη της Δημοκρατικής Κίνησης Κυπρίων Φοιτητών "ΑΓΩΝΑΣ" Θεσσαλονίκης, της οποίας υπήρξε για πολλά χρόνια μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου και Γενικός Γραμματέας. Την περίοδο 1979-1984 υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΦΕΚ Θεσσαλονίκης. Τα έτη 1979-1982 διετέλεσε πρόεδρος της ΕΦΕΚ. Από το 1984 μέχρι το 1988 υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης Κυπρίων Βορείου Ελλάδος. Τα έτη 1986-88 διετέλεσε Πρόεδρος της Ενωσης. Με την επιστροφή του στην Κύπρο το 1988 εκλέγεται μέλος της Επαρχιακής Επιτροπής Λεμεσού της ΕΔΕΚ. Το 1990 εκλέγεται Επαρχιακός Γραμματέας Λεμεσού και το 1992 μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Πολιτικού Γραφείου. Το Φεβρουάριο του 1995 εκλέγεται Γενικός Γραμματέας της ΕΔΕΚ, τον Ιούνιο του 1999 Β΄ Αντιπρόεδρος και το 2001 Α΄ Αντιπρόεδρος, θέση την οποία κατέχει μέχρι σήμερα μετά από επανεκλογή το 2003 και το 2007.

Ανέλαβε καθήκοντα Βουλευτή στην εκλογική περιφέρεια Λεμεσού το Μάρτιο του 2003, θέση στην οποία έχει επανεκλεγεί κατά τις Βουλευτικές Εκλογές τοτυ Μαίου του 2006. Την περίοδο 2003-2006 ήταν μέλος της αντιπροσωπείας της Κυπριακής Βουλής στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης και μέλος της Σοσιαλιστικής Ομάδας της ΚΣΣΕ. Είναι πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το Φάκελο της Κύπρου και μέλος των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών και Προυπολογισμού και Υγείας.
Έχει 2 κόρες, την Χριστίνα Ιατρό-Δερματολόγο και την Εβίτα Χειρουργό Οδοντίατρο. - See more at: http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/244516/edek-provadisma-marinou-sizopoulou-mechri-stigmis--eikones-live#sthash.GGYfAcVi.dpuf
Εχει δύο κόρες τη Χριστίνα ειδικευόμενη γιατρό και την Εβίτα φοιτήτρια της Οδοντιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών. - See more at: http://like.philenews.com/el-gr/oi-eidikoi-mas/828/644/dr-marinos-sizopoulos#sthash.BPEs5qUE.dpuf

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης