Ημερίδα δεντροφύτευσης του ΚΠΕ Αράχθου- Άρτας


 Η δενδροφύτευση θα γίνει την Δευτέρα 30 Μαρτίου στη περιοχή της Κόπραινας

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αράχθου Άρτας, στα πλαίσια των υποχρεώσεών του που απορρέουν από το Τεχνικό Δελτίο Έργου, Πράξη «ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ», άξονας προτεραιότητας 7, που συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ,...



.... με φορέα υλοποίησης του έργου το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), και εθνικούς πόρους, και έχοντας υπόψη όλες τις σχετικές διατάξεις, διοργανώνει την Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015, στην Άρτα, και συγκεκριμένα στην περιοχή της Κόπραινας ημερίδα δεντροφύτευσης.

Η δεντροφύτευση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Γενική διεύθυνση δασών και αγροτικών υποθέσεων – Δ/νση Δασών Άρτας, το δασαρχείο Αγρινίου και το δασικό φυτώριο Πλατάνου, το δήμο Ν. Σκουφά, το και το Γενικό Λύκειο Κομποτίου.

 

 Σύντομη περιγραφή:

Η ημερίδα έχει σαν στόχο την ευαισθητοποίηση την ενημέρωση, την εκπαίδευση, την καλλιέργεια της οικολογικής συνείδησης των μαθητών και αυριανών πολιτών της περιοχής μέσα από περιβαλλοντικές δράσεις.

Η προστασία ενός εξαιρετικά όμορφου και άγριας ομορφιάς τόπου όπως είναι η αλύπεδη περιοχή της Κόπραινας είναι υπόθεση όλων μας. Η κινητοποίηση και η δράση βοηθά σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο. Το περιβάλλον δε θεωρείται μόνο αντικείμενο μάθησης, αλλά και μέσο για την συναισθηματική ωρίμανση του ατόμου. Αποτελεί επίσης πηγή διανοητικής και κοινωνικής προόδου.

Η τοπική κοινωνία οι φορείς και η μεταξύ τους συνεργασία μπορούν να επεμβαίνουν ώστε να βελτιώνουν την περιοχή που αγαπάμε, την πόλη που ζούμε και κατά συνέπεια τη ζωή μας προς το καλύτερο.

Η ημερίδα απευθύνεται στους μαθητές και εκπαιδευτικούς του πλησιέστερου σχολείου της περιοχής της Κόπραινας, αλλά και τους γονείς που ενδιαφέρονται να το παρακολουθήσουν. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στα κτήρια του ΚΠΕ στη Κόπραινα Άρτας και στον περιβάλλοντα χώρο.

Για την δεντροφύτευση θα χρησιμοποιηθούν ανεπτυγμένα δενδρύλλια που θα χορηγηθούν δωρεάν στο ΚΠΕ Άρτας από το δασικό φυτώριο Πλατάνου Αγρινίου ύστερα από θετική γνωμάτευση της Δ/νσης Δασών Άρτας με βάση την εγκεκριμένη μελέτη του Δήμου Ν. Σκουφά με αρ. 26/2013 για την «Βελτίωση, σήμανση και φύτευση του μονοπατιού από τα κτήρια της Κόπραινας προς τον φάρο» ο οποίος αναλαμβάνει και την μεταφορά τους από το φυτώριο στην περιοχή δεντροφύτευσης.

 ixotisartas.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης