ΜΠΡΑΒΟ... Προγραμματίζουν έντονες κοινωνικές δράσεις


- Προσανατολίζονται μεταξύ άλλων στη διοργάνωση πολιτιστικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων γειτονιάς !!

Από την αρχή του Έτους είναι πραγματικότητα η ιδέα μιας ομάδας Φίλων που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην ενορία της Αγίας Θεοδώρας Άρτας. Η ιδέα και σκοπός αυτής της ομάδας των Φίλων, ήταν να δημιουργηθεί ο Σύλλογος Φίλων Βυζαντινού Ναού Αγίας Θεοδώρας, ο οποίος αρχικά στοχεύει σε 4 βασικά θέματα. 



Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου οι βασικές δράσεις θα είναι:

α) Η διατήρηση των εθίμων που λαμβάνουν χώρα στο ναό τις ημέρες τις Μεγάλης Εβδομάδας τα οποία παραλάβαμε από τους προγόνους μας και είμαστε υποχρεωμένοι να τα διατηρούμε

β) Η μελέτη, προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα του οικισμού που περιβάλει τον Ιστορικό Ιερό Ναό της Αγίας Θεοδώρας σε συνεργασία με τις αρχές της πόλης .

γ) Η προώθηση του θέματος της ανάδειξης του Βίου της Αγίας , της πολιτιστικής κληρονομιάς του Ναού, και των παραδόσεων με την συνεργασία της Ιεράς Μητρόπολης και των τοπικών φορέων .

δ) Η δημιουργία Τράπεζας αίματος που θα εξυπηρετεί τους τακτικούς αιμοδότες και τους συγγενείς τους .

Εκτός από τα παραπάνω Βασικά Θέματα ο Σύλλογος προσβλέπει και σε:


Διοργάνωση πολιτιστικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων γειτονιάς, γιατί εκδηλώσεις μπορεί να γίνουν παντού στα σοκάκια στις αλάνες στις πλατείες στις αυλές των σχολείων Βαδίζοντας στις Ρίζες της Αγίας θα γίνουν εκδρομές στα Σέρβια στο Διδυμότειχο και στην Κωνσταντινούπολη και θα επιδιωχθεί αδελφοποίηση με τους εκεί Συλλόγους.

Διοργάνωση κάθε είδους εκδήλωσης με σκοπό την βοήθεια αναξιοπαθούντων και συνανθρώπων από την ενορία μας και όχι μόνο, που έχουν ανάγκη .

Δημιουργία ιστοσελίδας Ίντερνετ στην οποία θα προβάλετε ο Βίος της Αγίας, ο Ναός της Αγίας η ευρύτερη περιοχή της Ενορίας και οι δραστηριότητες του Συλλόγου.

Επίσης θα υπάρχουν και ζωντανές διαδικτυακές μεταδώσεις για τους Αρτινούς και όχι μόνο που βρίσκονται εκτός πόλης και στο εξωτερικό .

Συνεργασίες με ευρύτερες ενώσεις και τις κρατικές Αρχές για την προώθηση των ιδεών και την πραγματοποίηση αυτών .

Για όσους Θέλουν να γίνουν μέλη του συλλόγου μας μπορούν να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο : 6978037664 

Διαβάστε ακόμη ΕΔΩ 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης