Σούλτς: Συμφωνία για την Ελλάδα εντός της εβδομάδας


«Θα έχουμε συμφωνία για την Ελλάδα εντός της εβδομάδας» δηλώνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς σε συνέντευξή του, που δημοσιεύθηκε την Τρίτη στο έντυπο ευρωπαϊκής ενημέρωσης Europolitics. 



Ο κ. Σουλτς, μεταξύ άλλων, αναφέρει τα εξής: «Η αίσθηση μου είναι ότι θα έχουμε συμφωνία με την Ελλάδα εντός της εβδομάδας. Πρέπει να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις. Υπάρχει μια συμφωνία επί της αρχής στο πλαίσιο του Eurogroup.

Η Ελλάδα πρέπει να καταθέσει προτάσεις για τις μεταρρυθμίσεις, για το επενδυτικό πλαίσιο της χώρας και την αναζωογόνηση της οικονομίας. Είναι πλέον καιρός, δεν μπορούμε να περιμένουμε για να καταλήξουμε σε συμβιβασμό. Είμαστε στην τελευταία φάση των διαπραγματεύσεων. Χρειαζόμαστε μια λύση πριν από το τέλος του μήνα».

 Απαντώντας στη συνέχεια σε ερώτηση σχετική με το αν και κατά πόσο θα πρέπει η ΕΕ να προετοιμαστεί για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, ο Μ. Σουλτζ επισημαίνει:

«Όχι. Αν θέλεi να μείνει κάποιος σε μια οικογένεια, δεν διεξάγεi μελέτες σχετικά με πιθανή έξοδο. Εργαζόμαστε σκληρά για να κρατήσουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη. Η παραμονή της Ελλάδας είναι προς το κοινό ευρωπαϊκό συμφέρον.

Αυτό που επιδιώκω είναι να βοηθήσω τους Έλληνες, ιδιαίτερα τους καθημερινούς ανθρώπους που υπέστησαν τις συνέπειες της ανευθυνότητας που επικράτησε για χρόνια στη χώρα και την έλλειψη αλληλεγγύης των "ιδιαιτέρως πλουσίων", οι οποίοι έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό.

Θέλω να βοηθήσω την ελληνική κυβέρνηση, όποια κι αν είναι αυτή, να παραμείνει στην ευρωζώνη, επειδή η κερδοσκοπία σε βάρος του ευρώ έχει αποδειχθεί ιδιαιτέρως επιζήμια. Η γραμμή είναι απλή: Η Ελλάδα παραμένει στο ευρώ και η πόρτα στην κερδοσκοπία σε βάρος του κοινού νομίσματος κλείνει».

 skai.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ