Ο χερσαίος αγωγός ΦΑ θα καταλήγει στη Θεσπρωτία


Προχωρά το σχέδιο για αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου από την Κύπρο στην Ευρώπη

Μέσω χερσαίου αγωγού στη δυτική Ελλάδα μήκους περίπου 220 χιλιομέτρων, ο οποίος θα καταλήγει στη Θεσπρωτία, προχωρά το σχέδιο για αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου από την Κύπρο στην Ευρώπη. 



Αυτό δήλωσε στο συνέδριο "Eastern Mediterranean Gas Conference" που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, o επικεφαλής του τομέα των διεθνών έργων στη Δημόσια Επιχείριση Αερίου της Ελλάδας, Δημήτρης Μανώλης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τις αμέσως επόμενες μέρες θα ανατεθεί η περαιτέρω προώθηση των τεχνικών μελετών για τον αγωγό που θα ενώνει την Κύπρο με την Ελλάδα (Κρήτη) για μεταφορά φυσικού αερίου προς την Ιταλία.

Ο προτεινόμενος από το ΥΠΕΚΑ και τη ΔΕΠΑ αγωγός Eastern Mediterranean Pipeline, με ετήσια δυναμικότητα 8 δισ. κυβικά μέτρα, θα έχει συνολικό μήκος περίπου 1.680 χιλιόμετρα, από τα οποία τα περίπου 1.200 θα είναι υποβρύχια και τα υπόλοιπα χερσαία, ενώ η ροή και διαχείριση του αερίου θα υποστηρίζεται από τέσσερις σταθμούς συμπίεσης και δύο μετρητικούς σταθμούς.

Αξίζει να τονίσουμε, ότι η μελέτη σκοπιμότητας, περιλαμβάνει πολλές επιμέρους ενότητες έργων, μεταξύ των οποίων αναμένεται σύντομα να καθοριστεί και η περιοχή στην οποία θα δημιουργηθεί ο σταθμός συμπίεσης στη Δυτική Ελλάδα.

Εάν η... "μπίλια" ξανα-καθήσει στη Θεσπρωτία, δεν αποκλείεται να ξαναζήσουμε καταστάσεις τύπου... Πέρδικας! Για να δούμε...

epirusgate.blogspot.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης