Συνάντηση με Ολάντ, Μέρκελ, Ντράγκι, Γιούνκερ ζήτησε ο Τσίπρας


Μελετάται το θέμα, λέει η Κομισιόν

Πενταμερή συνάντηση με Φρανσουά Ολάντ, Αγκελα Μέρκελ, Μάριο Ντράγκι και Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, για το ζήτημα της ελληνικής ρευστότητας, πριν τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.



Η συνάντηση θα έχει σκοπό να προετοιμάσει όλες τις επόμενες κινήσεις και συναντήσεις - όπως αυτή του πρωθυπουργού με την καγκελάριο τη Δευτέρα στο Βερολίνο - ώστε να διερευνηθούν όλες οι δυνατότητες σύγκλισης και να ανιχνευτούν όριο προθέσεις όλων των πλευρών.

Ο πρωθυπουργός θα έχει στις 23 Μαρτίου συνάντηση με τη Γερμανίδα Καγκελάριο στο Βερολίνο, ενώ στις 8 Απριλίου θα συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο.

Εκπρόσωπος πάντως της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ερωτηθείσα σήμερα για το ενδεχόμενο πραγματοποίησης στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Πέμπτης, της πενταμερούς συνάντησης που ζήτησε η ελληνική πλευρά, άφησε να εννοηθεί ότι το θέμα μελετάται.

Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος Μίνα Αντρέεβα σημείωσε ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα συναντηθεί σήμερα με τον πρόεδρο της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ για να συζητήσουν όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη Σύνοδο Κορυφής.

Η εκπρόσωπος σημείωσε, πάντως, ότι στην παρούσα φάση, αυτό που έχει πρωταρχική σημασία είναι η ολοκλήρωση των τεχνικών διαβουλεύσεων.

imerisia.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ