Ο Αριθμός Τραπεζικού Λογαριασμού του Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αρταίων


Όλοι μας, συνεισφέροντας από λίγο, θα μπορέσουμε να ανακουφίσουμε τους συνανθρώπους μας που βιώνουν μια δύσκολη περίοδο τα τελευταία χρόνια

Από το Δήμο Αρταίων ανακοινώνεται ο Αριθμός Τραπεζικού Λογαριασμού του Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου, ώστε οι δημότες και οι επιχειρήσεις, με όποιο χρηματικό ποσό επιθυμούν, να συνδράμουν στην προσπάθεια του Δήμου Αρταίων για την οικονομική ενίσχυση των πλημμυροπαθών από τις πρόσφατες πλημμύρες αλλά και των ευπαθών κοινωνικά ομάδων του Δήμου μας. 



Όλοι μας, συνεισφέροντας από λίγο, θα μπορέσουμε να ανακουφίσουμε τους συνανθρώπους μας που βιώνουν μια δύσκολη περίοδο τα τελευταία χρόνια. Ας στηρίξουμε και ας βοηθήσουμε όλοι μας με ό,τι μπορούμε και όπως μπορούμε, ας διαθέσουμε κάτι μικρό από το υστέρημά μας για να προσφέρουμε στους Αρτινούς συμπολίτες μας που μας χρειάζονται.

Επιπλέον, προσφέροντας στους συμπολίτες μας που μας έχουν ανάγκη, περνάμε στα παιδιά μας το μήνυμα της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού.

Όσον αφορά τον κανονισμό λειτουργίας του Ταμείου, να υπενθυμίσουμε ότι το Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα λειτουργεί υπό τη μορφή «ειδικού λογαριασμού διαχείρισης κρίσεων», με πόρους από δωρεές από κάθε είδους φυσικά ή νομικά πρόσωπα, έσοδα από Φιλανθρωπικές εκδηλώσεις κλπ.

Το Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αρταίων θα λειτουργεί ως ειδικός λογαριασμός διαχείρισης κρίσεων, χωρίς καμία εμπλοκή και ανάμιξη με την οικονομική διαχείριση του Δήμου Αρταίων. Δεν αποτελεί έσοδο ή δαπάνη του Δήμου και διαθέτει οικονομική αυτοτέλεια, καθώς δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Δήμου Αρταίων.

Σκοπός είναι η παροχή έκτακτων οικονομικών βοηθημάτων στην παρούσα φάση των πλημμυροπαθών και ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (π.χ ΑΜΕΑ, μονογονεϊκές οικογένειες, άτομα με ανίατες ασθένειες, άπορες οικογένειες, κακοποιημένες γυναίκες και παιδιά κ.λ.π.) αλλά και γενικότερα ατόμων που αδυνατούν να καλύψουν κατά τις περιστάσεις και για έκτακτους λόγους τις στοιχειώδεις ανάγκες τους, κατόπιν αιτιολογημένης έκθεσης της αρμόδιας κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου.

Επιπλέον θα χρηματοδοτεί εξοπλισμό και υπηρεσίες με σκοπό την κοινωνική προστασία και αλληλεγγύη σε περιπτώσεις επέλευσης σοβαρών και έκτακτων γεγονότων.Να τονίσουμε ότι οι καταθέσεις θα γίνονται ΕΠΩΝΥΜΑ στην τράπεζα, αφού στόχος είναι η προσφορά βοήθειας με πλήρη διαφάνεια.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι για λόγους διαφάνειας και για να ευχαριστήσουμε με τον τρόπο αυτό τους καταθέτες, θα γίνεται κάθε τρίμηνο ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δήμου Αρταίων όλων των καταθέσεων, με το όνομα και το επίθετο του καταθέτη και το χρηματικό ποσό που προσέφερε.

Σ’ αυτή την περίπτωση, αν κάποιος επιθυμεί να μην δημοσιοποιηθεί το όνομά του, θα σεβαστούμε την επιθυμία του.

Ο Αριθμός του Τραπεζικού Λογαριασμού του Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αρταίων:
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ GR51 0172 4000 0054 0007 5599 702



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης