Άρτα: Το Πρόγραμμα εορτασμού της Πολιούχου Αγίας Θεοδώρας


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα θα εορτάσει και φέτος η Τοπική μας Εκκλησία στις  11 Μαρτίου, την πολιούχο και προστάτιδα της πόλεώς μας, Αγία Θεοδώρα, Βασίλισσα του Δεσποτάτου της Ηπείρου. 

 Όπως γνωρίζετε την παραμονή και την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελούνται ο Πανηγυρικός Εσπερινός και η Θεία Λειτουργία με την Λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και της Εικόνας της Αγίας αντίστοιχα.



Προτρέπουμε, λοιπόν, όλους να συμμετάσχετε στις λατρευτικές εκδηλώσεις, οι οποίες θα λάβουν χώρα ως εξής:

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

•Το απόγευμα και ώρα 18:00, θα ψαλλεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ. Μαξίμου και συμπροσευχοιμένων του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού
και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου.

Επίσης, από το βράδυ της Τρίτης 10 Μαρτίου  2015, παραμονή του Εορτασμού, ορίζεται φωτισμός των Δημοτικών Καταστημάτων.

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

•Ώρα 7:00 π.μ.  θα ψαλλεί ο Όρθρος και Προηγιασμένη Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού.
•Ώρα 11.00 π.μ. Μεγάλη Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και της Λάρνακας της Αγίας, συνοδεία των Σχολείων της πόλης, Πολιτιστικών Συλλόγων και αγήματος του Κ.Ε.Ν. Άρτας.

Στην επίσημη αυτή τελετή προσκλήθηκαν και θα παρευρίσκονται Πολιτικοί και Στρατιωτικοί Αξιωματούχοι της Πολιτείας και άλλοι επίσημοι εκπρόσωποι του Κράτους.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης