Οι Δήμαρχοι επισκέφθηκαν το ιστορικό μνημείο


Επίσκεψη στο χώρο του Ιστορικού Γεφυριού της Πλάκας πραγματοποίησαν σήμερα, οι Δήμαρχοι των Δήμων του Νομού Ιωαννίνων, ο Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων και ο Δήμαρχος Αρταίων. 

Η επίσκεψη αυτή, πέρα απ’ το συμβολικό της χαρακτήρα, έχει σαν στόχο την ενημέρωσή τους γύρω από το θέμα της κατάρρευσης του γεφυριού και ειδικότερα για τις εξελίξεις στη διαδικασία αποκατάστασης – αναστύλωσης του από το Δήμαρχο Βορείων Τζουμέρκων Γιάννη Σεντελέ.



«Να ξεκινήσει ΣΗΜΕΡΑ κι όχι ΑΥΡΙΟ η διαδικασία για την αναστύλωση του γεφυριού της Πλάκας και να μην επιτρέψουμε να «νικήσει» η συνηθισμένη για τα ελληνικά δεδομένα γραφειοκρατία», ζήτησε ο Δήμαρχος Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας.

Ο κ. Μπέγκας μαζί με άλλους Δημάρχους της Ηπείρου επισκέφθηκε σήμερα το πρωί την περιοχή του ιστορικού γεφυριού, προσκεκλημένος του Δημάρχου Τζουμέρκων, Γιάννη Σεντελέ.

 «Είμαστε εδώ όλοι οι δήμαρχοι, για «να βάλουμε πλάτη», όπως λέει και το σύνθημα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, που καλεί στη δημιουργία ενός κύματος εθελοντών για την αναστύλωση του γεφυριού της Πλάκας. 

Είμαστε εδώ, στο πλευρό του Δημάρχου Δυτικών Τζουμέρκων, για να δείξουμε ότι αυτή είναι μια υπόθεση όλων των Ηπειρωτών, όλης της Ελλάδας. Είναι μια ΄‘ υπόθεση των πολλών ’’», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Ιωαννιτών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης