Τι συμβαίνει με τους μετανάστες;


Οξύτατη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε η αποκάλυψη από τον Σκάϊ ενός εγγράφου του υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με το οποίο, ανοίγουν πάραυτα τα Κέντρα κράτησης μεταναστών.



Ταυτόχρονα, σύμφωνα πάντα με τον τηλεοπτικό σταθμό, όσοι αλλοδαποί εισέρχονται στα υδάτινα και τα χερσαία σύνορα της χώρας μας δεν θα συλλαμβάνονται, αλλά θα τούς χορηγείται χαρτί παραμονής 1 μήνα, αν θέλουν να φύγουν, ενώ, σε αντίθετη περίπτωση θα εξασφαλίζουν εξάμηνη άδεια παραμονής.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σε μια επίδειξη γρήγορων αντανακλαστικών, έκανε λόγο για «απίστευτη, αδιανόητη και προκλητική η  απόφαση της Κυβέρνησης να ανοίξει  τα σύνορα σε κάθε παράνομο μετανάστη», ενώ στελέχη του κόμματος σχολίαζαν επικριτικά την ίδια στιγμή ότι η κυβέρνηση μετατρέπει τη χώρα σε «ξέφραγο αμπέλι». .

Το υπουργείο Εσωτερικών με ανακοίνωσή του, χαρακτήρισε «αποκυήματα νοσηρής φαντασίας ή κατασκευασμένα σενάρια τρομοκράτησης των πολιτών», όσα είδαν το φως αναφορικά με τα Κέντρα Κράτησης. Αργά το βράδυ, ακολούθησε σχόλιο κυβερνητικών κύκλων, οι οποίοι καταλόγισαν στον κ. Σαμαρά «κακοστημένα και επικίνδυνα παιχνίδια σε αγαστή συνεργασία με συγκεκριμένα συστήματα»

Η απάντησή τους έχει ως εξής:

«Σε μια κακοστημένη και επικίνδυνη θεατρική παράσταση, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς σε αγαστή συνεργασία με συγκεκριμένα συστήματα διακινούν την είδηση ότι η κυβέρνηση ανοίγει αύριο όλα τα κέντρα κράτησης μεταναστών! Και σαν έτοιμη από καιρό η μονταζιέρα της Συγγρού διέσπειρε την υποτιθέμενη «αποκάλυψη» προσπαθώντας να πείσει ότι η χώρα κινδυνεύει!

Η ανευθυνότητα του κ. Σαμαρά είναι γνωστή -άλλωστε όλοι ξέρουν που έχει οδηγήσει τη χώρα με τις πολιτικές του. Θα περιμέναμε, όμως, πριν υιοθετηθεί η είδηση να διασταυρωθεί –απ’ όλους!

Ας σταματήσουν, επιτέλους, τα επικίνδυνα παιχνίδια που ξεπερνούν κάθε νοσηρή φαντασία. Και ας γνωρίζουν, όλοι οι εμπλεκόμενοι, ότι θα χυθεί άπλετο φως.

Η θέση του Νίκου Βούτση

Μετά τις πρώτες αντιδράσεις από Μαξίμου και αντιπολίτευση, ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης, πήρε θέση για το θέμα τονίζοντας πως η πολιτική ηγεσία των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Μεταναστευτικής Πολιτικής δεν είχαν την παραμικρή ανάμιξη στην έκδοση της νέας εγκυκλίου, ρίχνοντας παράλληλα την ευθύνη σε όποιον έχει υπογράψει το έγγραφο που παρουσίασε ο ΣΚΑΪ.

Το πρωί της Τετάρτης μάλιστα, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Νίκος Σακελλαρίδης φιλοξενήθηκε σε πρωινή εκπομπή του ίδιου σταθμού αποκαλύπτοντας πως το έγγραφο εκδόθηκε με πρωτοβουλία υπηρεσιακού παράγοντα, χωρίς να έχει υπάρξει η παραμικρή ενημέρωση στον αρμόδιο υπουργό.

Μάλιστα ο ίδιος τόνισε πως έχει ήδη γίνει ανάκληση του εγγράφου και πως η κυβέρνηση θα συζητήσει το θέμα και θα ασκηθεί η πολιτική που επιθυμεί, μονάχα όταν η ίδια το αποφασίσει, επισημαίνοντας παράλληλα πως το μεταναστευτικό και την πολιτική που θα ακολουθήσει η νέα κυβέρνηση θα καθοριστεί από τους αρμόδιους υπουργούς.

Από την πρώτη στιγμή που αποκαλύφθηκε πάντως το συγκεκριμένο έγγραφο, επικράτησε πανικός. Αρχικά ανακοίνωση εξέδωσε η Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων, περιγράφοντας τη νέα εγκύκλιο ως καταστροφική, ενώ έκανε λόγο για «κάλεσμα μεταναστευτικών κυμάτων στην Ελλάδα».

Μάλιστα, θέση για το θέμα πήρε και ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος με ανακοίνωσή του τόνισε πως «σε περίπτωση που κάτι τέτοιο ισχύει, οι επιπτώσεις για την κοινωνική συνοχή, την ασφάλεια των πολιτών, την οικονομία και τον τουρισμό θα είναι καταστροφικές».

Ακολούθησε ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης στην οποία είχε διαψευστεί η ύπαρξη της νέας εγκυκλίου, ενώ τα σενάρια που ακούγονταν για το θέμα χαρακτηρίστηκαν ως «αποκυήματα αρρωστημένης φαντασίας».

 reporter.gr
 kathimerini.gr


Πηγή:www.reporter.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ