Γ. Πατούλης: Μπορούμε, ενωμένοι, όλοι μαζί, ΚΕΔΕ και ΠΕΔ σε όλη τη χώρα


-Να περάσουμε από την ανατροπή για την αυτοδιοίκηση, στην ανατροπή από την Αυτοδιοίκηση

Στα Γιάννενα έλαβε χώρα την Τετάρτη 11 Μαρτίου ο Προσυνεδριακός Διάλογος Αιρετών που διοργάνωσε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας. Θέμα του ήταν η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, οι προτεραιότητες για τις ορεινές περιοχές και τα προβλήματα της παιδείας.



 Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, αφού αποδέχτηκε την πρόσκληση του Δημάρχου Αρταίων, Χρήστου Τσιρογιάννη, να παραβρεθεί στη λιτανεία για τον εορτασμό της Πολιούχου της Άρτας, Αγίας Θεοδώρας, στη συνέχεια μετέβη στα Γιάννενα για να συμμετάσχει στην προσυνεδριακή εκδήλωση της ΚΕΔΕ.


Το παρόν στο προσυνέδριο έδωσαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου και Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, Γιάννης Λώλος, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας και Δήμαρχος Φλώρινας, Γιάννης Βοσκόπουλος, ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, ο Δήμαρχος Γεωργίου Καραϊσκάκη, Περικλής Μίγδος, ο Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων, Μαρίνος Γαρνέλης, και άλλοι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.
 

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής «Πριν από  μερικούς μήνες, ξεκίνησε στην ΚΕΔΕ η Ανατροπή για την Αυτοδιοίκηση.

Πλέον, βάζουμε έναν άλλο, μεγαλύτερο στόχο. Να φέρουμε μέσα από την Αυτοδιοίκηση ανατροπές στην χώρα. Ανατροπές που οδηγούν σε ένα καλύτερο μέλλον. Πλέον βάζουμε τον πήχη ψηλά. Να περάσουμε από την ανατροπή για την αυτοδιοίκηση, στην ανατροπή από την Αυτοδιοίκηση.

Μπορούμε. Ενωμένοι, όλοι μαζί, ΚΕΔΕ και ΠΕΔ σε όλη τη χώρα, να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τις προκλήσεις του μέλλοντος. Να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών, που προσβλέπουν σε μας, για να κάνουν καλύτερη τη ζωή τους. Με τη δική μας ενότητα και αποφασιστικότητα, μπορούμε να σχεδιάσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τις πόλεις και τους δημότες μας».

Στη συνέχεια, ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στις διεκδικήσεις της ΚΕΔΕ, όπως

α) ισότιμη εκπροσώπηση όλων των Δήμων ανεξαρτήτως πληθυσμιακού μεγέθους, στα θεσμικά όργανα της Αυτοδιοίκησης,
β) διασφάλιση της οικονομικής αυτοτέλειας των ΟΤΑ Α’ Βαθμού,
γ) υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου που περιλαμβάνει την εκτέλεση μελετών και έργων, αλλά και την ανάληψη δράσεων και πρωτοβουλιών, με προτεραιότητα τους Δήμους της Περιφέρειας,
δ) ενίσχυση των μικρών Δήμων, ορεινών και νησιωτικών, με το απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό για την διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας τους,
ε) ουσιαστική αναβάθμιση του θεσμικού ρόλου της Αυτοδιοίκησης, μέσα από την προωθούμενη αλλαγή του Καλλικράτη, με ταυτόχρονη διασφάλιση των απαραίτητων οικονομικών πόρων,
στ) ενίσχυση των κοινωνικών δομών και κατοχύρωση νέων ρόλων κι αρμοδιοτήτων στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής και ιδιαίτερα στον τομέα ενίσχυσης της τοπικής απασχόλησης, κ.α.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ