Ο Τσίπρας παίρνει πάνω του όλη τη διαπραγμάτευση


Άφησε πίσω του τον Βαρουφάκη και πήρε τον Δραγασάκη 

Σε ένα εξαιρετικά βαρύ κλίμα, θα πραγματοποιηθεί σήμερα το βράδυ στις Βρυξέλλες η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους Άγκελα Μέρκελ, Φρανσουά Ολάντ, Μάριο Ντράγκι, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, Γερούν Ντάισελμπλουμ και Ντόναλντ Τουσκ.



Πλέον όλο το «παιχνίδι» το παίρνει πάνω του ο Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης μένει στο περιθώριο.

Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει μαζί του τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Στέλεχος της κυβέρνησης ανέφερε ότι θεσμικά ο κ. Βαρουφάκης δεν έχει κάποιο λόγο να παρευρεθεί σε αυτήν την συνάντηση, ωστόσο φαίνεται ότι το τηλεφώνημα του Ζ. Κ. Γιούνκερ στον Αλέξη Τσίπρα είχε αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της Κομισιόν τηλεφώνησε στον Έλληνα πρωθυπουργό και ζήτησε να πέσουν οι τόνοι για να υπάρξει αποτέλεσμα στη διαπραγμάτευση, ενώ φαίνεται πως ζήτησε να περιοριστεί ο Γιάννης Βαρουφάκης.

Άλλωστε αξιωματούχοι της ΕΕ κατηγορούν τον Γ. Βαρουφάκη για επιδειξιομανία, ασυνέπεια και αδιακρισία, στοιχεία που έχουν καταστρέψει την αμοιβαία εμπιστοσύνη και έχουν δημιουργήσει ανησυχία στους επενδυτές, όπως ανέφερε το Reuters.

Μάλιστα όπως προσθέτει το Reuters, μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες, ο Γιάννης Βαρουφάκης έχει κατορθώσει να δημιουργήσει έριδες στο Βερολίνο, τις Βρυξέλλες και την Φρανκφούρτη, την ώρα που η Ελλάδα δίνει μάχη για να αποφύγει τη χρεοκοπία και να εξασφαλίσει την παραμονή της στην Ευρωζώνη.

Αν και κανείς δεν «ζητά το κεφάλι του», ευρωπαίος αξιωματούχος υποστήριξε ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ είπε στον Αλέξη Τσίπρα την περασμένη εβδομάδα ότι ο Βαρουφάκης έπρεπε να χαμηλώσει τους τόνους στη ρητορική του, αν θέλει να έχει ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στη σημερινή συνάντηση ο κ. Τσίπρας είναι αποφασισμένος να θέσει το θέμα της πολιτικής διαπραγμάτευσης, ειδικά μετά το ναυάγιο με τα τεχνικά κλιμάκια.



   newsbeast.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ