Έδωσε τον πρώην σύζυγό της στο ΣΔΟΕ


Ο χωρισμός από τη σύζυγό του και η σχέση του με μία νοσοκόμα έβαλαν σε περιπέτειες με το ΣΔΟΕ και τη Δικαιοσύνη έναν πρώην διευθυντή κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου της Έδεσσας, που αντιμετωπίζει κατηγορίες για παράνομες συναλλαγές και ξέπλυμα μαύρου χρήματος μετά από στοιχεία που έδωσε αρχικά στις φορολογικές αρχές η πρώην πλέον σύζυγος.



Ο γιατρός με καθαρά εισοδήματα της τάξης των 30.000 ευρώ ετησίως βρέθηκε να έχει περιουσία κοντά στο ένα εκατομμύριο ευρώ, ενώ είχε και κοινό τραπεζικό λογαριασμό με τη νοσοκόμα.

Η πρώην σύζυγος είχε δώσει αρχικά χειρόγραφες σημειώσεις του ορθοπεδικού γιατρού από τις οποίες προέκυπταν οι παράνομες συναλλαγές με εταιρείες προμήθειας ορθοπεδικών υλικών.

Ακολούθησε αναφορά της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Έδεσσας και άσκηση ποινικής δίωξης για απιστία κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία σε βάρος του γιατρού.

Τον Δεκέμβριο του 2011 υπήρξε καταγγελία αγνώστου για παράνομα εισοδήματα και μεγάλη κτηματική περιουσία που είχε αποκτήσει ο γιατρός στη γραμμή καταγγελιών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας.
Από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε αναντιστοιχία των δηλωθέντων εισοδημάτων του με την περιουσία που είχε στην κατοχή του και εκτιμήθηκε σε τουλάχιστον 912.000 ευρώ.

Μάλιστα εντοπίστηκαν σημαντικές καταθέσεις που είχαν γίνει στους λογαριασμούς του γιατρού από εταιρείες ορθοπεδικών ειδών και φαρμάκων.

Ακόμη ο γιατρός αγόραζε και πουλούσε ακίνητα, μέσω off shore εταιρειών με έδρα την Κύπρο, σε συνεργασία με συγγενικά του πρόσωπα, ενώ η νοσοκόμα και σύντροφός του εμφανιζόταν ως αντιπρόεδρος ξενοδοχειακής και εμπορικής ανώνυμης εταιρείας.

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, ο φάκελος της υπόθεσης παραδόθηκε στον εισαγγελέα εγκλημάτων διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αργύρη Δημόπουλο, ο οποίος διαβίβασε τη δικογραφία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Έδεσσας, ζητώντας να ασκήσει ποινική δίωξη για κακουργηματική δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές ενέργειες.

ethnos, enikos
madata.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ