Γιατί τα πτηνά σταματούν να κελαηδούν κατά τη διάρκεια της έκλειψης ηλίου;


Όπως φαίνεται η ηλικιακή έκλειψη είναι ένα φαινόμενο που επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό την φύση, καθώς όπως φαίνεται τα πουλιά σταματούν να κελαηδούν όταν η σελήνη κρύβει τον ήλιο. 



Σύμφωνα με τους επιστήμονες αυτό βασίζεται στο γεγονός ότι ενεργοποιείται σε αυτά η ίδια συμπεριφορά που υιοθετούν κατά τη δύση του ήλιου.

Έτσι, τα πτηνά που είναι πιο δραστήρια την ημέρα υιοθετούν τη συμπεριφορά που έχουν κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ αυτά που είναι πιο δραστήρια κατά τη διάρκεια της νύχτας φαίνεται να αντιδρούν καλύτερα στο φαινόμενο.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες η συμπεριφορά αυτή έχει παρατηρηθεί σε όλες τις προηγούμενες εκλείψεις, με τους ειδικούς να ζητούν από τους πολίτες να κρατήσουν στο σπίτι τα κατοικίδια τους που αισθάνονται πιο έντονα από κάθε άλλο ον την σύντομη αλλαγή στο περιβάλλον, λόγω της έκλειψης.

"Θα καταλάβουν πριν από όλους την αλλαγή και ότι ο ουρανός σκοτεινιάζει, παρόλο που αυτό είναι κάτι που συμβαίνει κάθε βράδυ ή αλλαγή μέσα στην ημέρα μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο βιολογικό τους ρολόι".

news247

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης