Ρωσικό "Νιετ" για ακτινίδια, εσπεριδοειδή και ιχθυρά


Η Ήπειρος και ειδικά η Άρτα θα συνεχίσει να πληρώνει σκληρά το Ρωσικό εμπάργκο, καθώς ένα μεγάλο μέρος των αγροτικών προϊόντων (ακτινίδια, εσπεριδοειδή, ιχθυρά) θα παραμείνουν απούλητα, αφού τελικά δεν πρόκειται να απορροφηθούν από τη Ρωσική αγορά με τους παραγωγούς να δέχονται ένα νέο σκληρό οικονομικό πλήγμα. 



Αυτό προέκυψε ύστερα από τη νέα οριστική "πόρτα" που έφαγε η Ελλάδα από τη Ρωσία στο φλέγον ζήτημα της εισαγωγής γεωργικών προϊόντων. Με μια νέα λιτή ανακοίνωση ο Γραμματέας Τύπου του προέδρου της Ρωσίας Ντμίτρι Πεσκόφ, ανακοίνωσε ότι η Ρωσία ως μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου δεν μπορεί να προβαίνει σε επιλεκτικές ενέργειες.

Κατά συνέπεια -σύμφωνα με το Ρώσο αξιωματούχο- είναι αδύνατο τη στιγμή που επιβάλλει κυρώσεις κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ταυτόχρονα να εφαρμόζει επιλεκτική επιβολή κυρώσεων ή απαλλαγή κάποιας χώρας -όπως είναι η Ελλάδα- από αυτές.

Με αυτό τον τρόπο η Ρωσία λέει "νιετ" στο ελληνικό αίτημα περί μερικής άρσης του εμπάργκο για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα, ενώ πριν λίγο καιρό ο Πούτιν είχε αφήσει να εννοηθεί ότι παρά τις κυρώσεις θα μπορούσε να συνεργαστεί με κάποιες χώρες στον τομέα του γεωργικών εισαγωγών.

 inepirus.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης