Ραντεβού Τσίπρα - Μέρκελ εν μέσω διαδήλωσης υπέρ της ελληνογερμανικής φιλίας

Φωτογραφία από τη συγκέντρωση υπέρ της στήριξης των ελληνογερμανικών σχέσεων έξω από τη γερμανική καγκελαρία

Στο Βερολίνο βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας, όπου στις 6 μ.μ. (ώρα Ελλάδας) αναμένεται να συναντηθεί με τη γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.

Εξω από την καγκελαρία πραγματοποιείται συγκέντρωση υπέρ της στήριξης των ελληνογερμανικών σχέσεων.




Οι συγκεντρωμένοι κρατούν πλακάτ που γράφουν συνθήματα όπως «Η Γερμανία αγαπά την Ελλάδα».

Τον Πρωθυπουργό συνοδεύει ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνώμων του υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Στις 19.15 (ώρα Ελλάδας) οι δύο ηγέτες θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις των εκπροσώπων των ΜΜΕ.

Στις 20.00 θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας, στο οποίο εκτός από τους δύο ηγέτες θα πάρουν μέρος και πέντε συνεργάτες από κάθε πλευρά.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να παρουσιάσει στην γερμανία καγκελάριο τουλάχιστον ένα προσχέδιο των μεταρρυθμίσεων που προτίθεται να εφαρμόσει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα.

Η συνάντηση στην καγκελαρία συνιστά πρόκληση για τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος επιθυμεί να παρουσιάσει στην Ανγκελα Μέρκελ τουλάχιστον ένα προσχέδιο των μεταρρυθμίσεων που προτίθεται να τρέξει το επόμενο διάστημα η ελληνική κυβέρνηση για να επιβεβαιώσει την προσήλωσή της στη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου.

Νωρίτερα, πάντως, ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει δεσμευθεί έναντι του Eurogroup, όχι διμερώς έναντι της Γερμανίας, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικώς με το εάν η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ περιμένει σήμερα από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να της παρουσιάσει λίστα με προτάσεις μεταρρυθμίσεων.

Διευκρίνισε, πάντως, ότι η κ. Μέρκελ ενδιαφέρεται φυσικά να ακούσει ποιες προτάσεις έχει η ελληνική κυβέρνηση, αλλά επανέλαβε ότι «δεν πρέπει να αναμένονται λύσεις» από τη σημερινή συνάντηση.

«Καμία διμερής συνάντηση δεν μπορεί να υποκαταστήσει το Eurogroup» δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ, λίγες ώρες πριν από την συνάντηση των δύο ηγετών στην Καγκελαρία. «Δεν είπα ότι οι ελληνικές μεταρρυθμίσεις δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν θέμα των συνομιλιών. Η παρουσίαση, όμως. της λίστας αφορά το Eurogroup» προσέθεσε.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της διεκδίκησης πολεμικών επανορθώσεων, ο Στέφεν Ζάιμπερτ σημείωσε ότι δεν γνωρίζει ποια ζητήματα θα θέσει η ελληνική πλευρά, επανέλαβε, όμως, ότι η γερμανική θέση δεν έχει αλλάξει.

 tanea.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης