Πρωτοβουλία για το πέτρινο γεφύρι στα Θεοδώριανα


-Από το 1999, είναι χαρακτηρισμένο ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο από το Υπουργείο Πολιτισμού

Μετά την τραγική κατάληξη και την καταστροφή του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας, η σκέψη πολλών κατοίκων των Θεοδωριάνων στράφηκε στο δικό τους μικρό πέτρινο γεφύρι στον χειμαρροπόταμο "Γκούρα".



 Το γεφύρι αυτό δοκιμάστηκε και γλίτωσε τελικά από τη θεομηνία του Οκτώβρη 2012.

Όμως και φέτος στάθηκε τυχερό, αφού το τριήμερο που κατέρρευσε η γέφυρα της Πλάκας, κινδύνεψε αλλά κρατήθηκε όρθιο μετά τις ισχυρότατες βροχοπτώσεις που έπληξαν και τα Θεοδώριανα.

Έτσι ανέλαβαν την πρωτοβουλία, σε συνεργασία με το τοπικό εκπρόσωπο της τοπικής κοινότητας Θεοδωριάνων στο Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων Διονύση Μητρογιάννη, να ενημερωθούν με σχετικό έγγραφο οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού για τον ενδεχόμενο κίνδυνο που διατρέχει το πέτρινο γεφύρι στα Θεοδώριανα και να ζητηθεί άμεσα κλιμάκιο ειδικών να επισκεφτεί και να υποδείξει ή και να αναλάβει τις εργασίες συντήρησής του.

Ευελπιστούν μετά την καταστροφή του γεφυριού της Πλάκας, του συμβόλου των Τζουμέρκων, οι αρμόδιες υπηρεσίες να δείξουν την απαραίτητη ευαισθησία και να εισακουστούν οι ανησυχίες τους για το δικό τους γεφύρι, που είναι ήδη από το 1999, χαρακτηρισμένο ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Δημ. Στε.

 Διαβάστε εδώ ολόκληρο το έγγραφο

theodoriana.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης