Τσίπρας: Θα υπάρξει έντιμος συμβιβασμός


- Σουλτς: Σχέδιο για ανάπτυξη και επενδύσεις 

 Με τον επικεφαλής του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής ο Αλέξης Τσίπρας.




«Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε για κονδύλια για την απασχόληση των νέων. Ο κ. Τσίπρας σε συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο θα πρέπει να αναλάβει τις πρωτοβουλίες. Ηδη στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος προβλέπονται 6 δισ. ευρώ ενώ υπάρχει δυνατότητα να δοθούν και άλλα χρήματα» σημείωσε κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο Μάρτιν Σουλτς.

Ο κ. Σουλτς επεσήμανε την ανάγκη δημιουργία σχεδίου εξειδικευμένου για την ανάπτυξη και τις επενδύσει, ενώ τόνισε ότι θα εστιάσουμε στο σχέδιο αυτό.

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι ο κ Σουλτς είναι ένας καλός φίλος της Ελλάδας και ότι ξεκίνησε επί της ουσίας η συζήτηση για νέες δράσεις κατά της ανεργίας των νέων.

Συζητήσαμε για τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν για να αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση. Είναι αναγκαίο να ξεκινήσουμε την εφαρμογή ιδεών προκειμένου να ξεπεράσουμε την κρίση, δήλωσε ο ελληνας πρωθυπουργός

Το ηχηρό μήνυμα της συζήτησής μας είναι να στείλουμε μήνυμα ελπίδας στον ελληνικό λαό. Όχι μόνο υποχρεώσεις και εφαρμογή κανόνων ,αλλά βοήθεια και αλληλεγγύη για να ξεπεράσουμε την κρίση, κατέληξε.

Σε ερώτηση για τα προβλήματα στην επικοινωνία ανάμεσα στα κράτη της ευρωζώνης ο κ. Σουλτς απάντησε:
«Ναι υπάρχουν εντάσεις στην ευρωζώνη ανάμεσα σε κάποιες χώρες. Εχουν υπάρξει διαφορετικές απόψεις και ερμηνείες. Εγώ έχω πάντα δώσει την συμβουλή να αντιμετωπίζει αυτές τις εντάσεις είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούν να επιλυθούν».

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας δήλωσε: «Η ελλάδα έχει ξεκινήσει την εκπλήρωση των υποχρεώσεών της, αναμένουμε από τους εταίρους να κάνουν το ίδιο. Είναι προς το κοινό μας όφελος. Δεν υπάρχει μόνο ελληνικό πρόβλημα. Θα ξεπεράσουμε την παρανόηση και θα υπάρξει έντιμος συμβιβασμός. Θα εφαρμοστούν με δημιουργικό τρόπο οι αποφάσεις έτσι ώστε Ελλάδα και Ευρώπη να ξεπεράσουν την κρίση».

Δηλώσεις Τσίπρα-Γιούνκερ πριν την συνάντησή τους

«Είναι συναντήσεις όπου ανταλλάζουμε απόψεις. Είναι μια συνάντηση δια ζώσης. Θα συζητήσουμε τα θέματα που υπάρχουν στο τραπέζι» δήλωσε ο κ. Γιούνκερ, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι η ΕΕ δεν είναι από τους μείζονες παίκτες.

«Δεν έχει υπαρξει πρόοδος αλλά προσπαθούμε να συμβάλλουμε σε αυτή» πρόσθεσε. Εχω κάνει κάποιες προτάσεις στον φίλο μου τον Αλέξη».
«Είναι ώρα για συνεργασία, για το οραμά μας. Τις επόμενες εβδομάδες πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα θέματά μας με επιτυχή τρόπο» κατέληξε.

Από την πλερυά του ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε: Πρέπει να βρούμε τον βέλτιστο τρόπο για την εφαρμογή της συμφωνίας. Είμαι αισιόδοξος ότι υπάρχει πολιτική βούληση για να λυθούν τα προβλήματα.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν είχε δηλώσει πρόσφατα ότι θα συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό μετά το Eurogroup που έγινε την Δευτέρα, εξηγώντας ότι δεν επιθυμούσε να υπάρχουν παράλληλες διαπραγματεύσεις τη στιγμή που βρίσκονταν σε εξέλιξη οι διαβουλεύσεις μεταξύ της Αθήνας και των εταίρων-πιστωτών.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sontag, ο κ. Γιούνκερ τόνισε πως βρίσκεται σε τακτικότατη επικοινωνία με την Αθήνα.

Οι επαφές Τσίπρα θα συνεχιστούν με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Γλέζο.

Την Πέμπτη ο πρωθυπουργός βρέθηκε στην έδρα του ΟΟΣΑ στο Παρίσι, όπου είχε συνομιλίες με τον επικεφαλής του Οργανισμού Άνχελ Γκουρία.

Οι δύο άνδρες υπέγραψαν συμφωνία με την οποία ο ΟΟΣΑ αναλαμβάνει να δώσει τεχνογνωσία στην ελληνική πλευρά όσον αφορά τον σχεδιασμό και την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που αποτελούν προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης.

.tovima.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ