Λειτουργεί το Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο Άρτας


Το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Άρτας είναι μια αυτόνομη, ανεξάρτητη, αυτό-οργανωμένη και αυτό-διαχειριζόμενη δομή αλληλεγγύης.

Η συλλογικότητά μας παρέχει εθελοντικά, εντελώς δωρεάν, υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και φάρμακα σε ανασφάλιστους, άπορους και άνεργους ασθενείς.



Στο ΚΙΦ Άρτας συμμετέχουν εθελοντές γιατροί, φαρμακοποιοί αλλά και πολίτες που στηρίζουν γραμματειακά τη λειτουργία του. Στηριζόμαστε στην αλληλεγγύη των πολιτών και δεν έχουμε καμία οικονομική εξάρτηση από επίσημους κρατικούς φορείς ή ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης.

Στόχος μας δεν είναι η υποκατάσταση των επίσημων δομών υγείας ούτε η φιλανθρωπία αλλά η στήριξη των συμπολιτών μας που βρίσκονται σε ανάγκη.

Στα πλαίσια αυτά, απευθυνόμαστε στους πολίτες ζητώντας τη στήριξή τους είτε με τη φυσική παρουσία τους, ως εθελοντές, είτε με την παροχή φαρμάκων τα οποία δεν έχουν λήξει. Τα φάρμακα που δεν χρειάζεστε πια εσείς είναι άκρως απαραίτητα για άλλους συνανθρώπους μας.

 Το ΚΙΦ Άρτας λειτουργεί το πρωί καθημερινά 10 με 12 και το απόγευμα Τρίτη και Πέμπτη 7 με 9, στη διεύθυνση Νόρμαν και Βασ. Κων/νου.

Τηλ. 2681400382

Το ΔΣ του Συλλόγου Φίλων ΚΙΦ ΑΡΤΑΣ
Μπάρκα Μαρία
Μπαλάσκα Μαρία
Τσίρου Μαρία
Πολύζου Βασιλική
Τζαχρήστα Ρένα

Ακολουθεί κείμενο του Κώστα Τραχανά

Δυστυχώς σήμερα το μόνο που μας απασχολεί είναι τα οικονομικά .Ακούμε συνέχεια για οικονομικούς ιδιωματισμούς και αριθμούς. Δίπλα μας όμως άνθρωποι πεθαίνουν από έλλειψη τροφίμων και φαρμάκων .

Αναζητάμε τον φταίχτη για την κατάσταση που περνάμε στους «άλλους» και στους ξένους και όταν εξαντλήσουμε τους πιθανούς φταίχτες , στρεφόμαστε στον διπλανό μας. Παντού κυριαρχεί ο φθόνος , όχι μόνο για τον αντίπαλο, αλλά και για τους συμπολίτες μας .

Μια ισχνή μειοψηφία συμπολιτών μας , μια αυτόνομη, ανεξάρτητη, αυτό-οργανωμένη και αυτό-διαχειριζόμενη δομή αλληλεγγύης, παίρνει την ευθύνη δημιουργίας Ιατρείου-Φαρμακείου για τους συνανθρώπους μας .

Αμέσως αρχίζουν από κάποια κόμματα, φορείς ,συλλόγους και αρχές τα εμπόδια , οι κριτικές και οι κατηγορίες…. Αντί να δώσουμε όλοι ένα χέρι βοήθειας , στρεφόμαστε ενάντια σε κάποιους ψύχραιμους , ανιδιοτελείς και κανονικούς συνανθρώπους μας, που η ζωή τους είναι μια χαρούμενη θυσία, που ακτινοβολούν την ποίηση της διαφορετικότητας.

Αυτοί οι λίγοι συμπολίτες πραγματώνουν ένα βασικό κοινωνικό και ανθρωπιστικό ρόλο , γίνονται κάθε στιγμή , κέντρα αφηγηματικής βαρύτητας και στηρίζουν το ανεκτίμητο της ανθρώπινης ύπαρξης .

Πρέπει όλοι να τους στηρίξουμε. Το Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο ζητάει την βοήθειά μας σε φάρμακα και τρόφιμα.

Ένα ποστάν και ένα ντεπόν κοστίζουν 2.70 € , μπορούμε όλοι να τα προσφέρουμε από το υστέρημά μας.

 Κώστας Τραχανάς 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης