Διαγραφή από την ΚΕ του ΠΑΣΟΚ του Β. Ιωάννου


Όπως φαίνεται, τα προβλήματα στο «πάλαι ποτέ» μεγάλο ΠΑΣΟΚ , δεν λένε να τελειώσουν. 

Σε μια εποχή που όλοι νόμιζαν ότι θα ξεκινήσουν ομαλά οι διαδικασίες για Συνέδριο και τα εναπομείναντα μέλη του ΠΑΣΟΚ θα προχωρούσαν στην εκλογή νέου Προέδρου ,μάλλον υπολόγιζαν χωρίς τον ξενοδόχο, αφού ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκρινε ότι τώρα είναι ο «κατάλληλος χρόνος» για εκκαθαρίσεις στελεχών.




Και χρησιμοποιούμε την λέξη εκκαθαρίσεις , γιατί δεν μπορούμε άλλως πώς να δικαιολογήσουμε την απόφαση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ , 2-3 μήνες πριν το Συνέδριο , να θέσει εκτός Κεντρικής Επιτροπής όλους τους πρώην Βουλευτές που δεν ήταν υποψήφιοι στις τελευταίες εκλογές, όπως ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, όπως οι πρώην Υπουργοί Μανώλης Όθωνας, Χάρης Τσιόκας , ο πρώην Νομάρχης Πρέβεζας Βασίλης Ιωάννου κ.α.

Σημειώνεται ότι όλοι οι παραπάνω συμμετείχαν ex officio στην ΚΠΕ, με απόφαση του τελευταίου Συνεδρίου , ως εκλεγμένοι Βουλευτές στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012.

Μετά την μεγάλη δημοσιότητα που έλαβε το όλο θέμα, η πρόεδρος της Επιτροπής Καταστατικού και Πιστοποίησης Γιώτα Γαζή , επιχειρώντας να δικαιολογήσει την απόφαση, ουσιαστικά αποδέχτηκε ότι έγινε «επιλεκτική» χρήση του Καταστατικού για όσους δεν θέλησαν να είναι εκ νέου υποψήφιοι στις εκλογές του 2015.

Όπως καταγγέλλεται από κάποια από τα ανωτέρω στελέχη, η απόφαση αυτή είναι αυθαίρετη και Ρεβανσιστική και ο αποκλεισμός από την Κεντρική Επιτροπή , δεν ίσχυσε για όλους τους πρώην Βουλευτές , αλλά υπήρξαν επιλεκτικά «χτυπήματα» σε στελέχη που κατά καιρούς είχαν εκφράσει τη διαφωνία τους στις επιλογές Βενιζέλου.

Ιδιαίτερα αιχμηρές ήταν οι ανακοινώσεις τόσο του κ. Κακλαμάνη , όσο και του Μανώλη Όθωνα, οι οποίοι αφού κατήγγειλαν την απόφαση ,τόνισαν ότι τέτοιες ενέργειες δεν συμβάλουν στην προοπτική ενότητας της παράταξης που τόσο ανάγκη έχει η χώρα.

Ο πρώην Νομάρχης και πρώην Βουλευτής Πρέβεζας Βασίλης Ιωάννου από τον οποίο ζητήσαμε τις απόψεις του για το θέμα που δημιουργήθηκε, απέφυγε να τοποθετηθεί επί της ουσίας λέγοντας ότι το θέμα δεν τον αφορά αφού όπως όλοι γνωρίζουν ο ίδιος εδώ και 3 περίπου χρόνια δεν συμμετείχε στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ , διαφωνώντας με τις επιλογές της ηγεσίας.

epirusgate.blogspot.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης