Τυνησία: Μακελειό στο Κοινοβούλιο και σε μουσείο


Νεκροί και όμηροι


Οι δυνάμεις ασφαλείας της Τυνησίας έχουν περικυκλώσει δύο ενόπλους μέσα στο μουσείο Bardo της πρωτεύουσας, το οποίο βρίσκεται μέσα στους χώρους του κοινοβουλίου, δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters.



Σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, στον τόπο της επίθεσης έχουν φθάσει αστυνομικές δυνάμεις και το κοινοβούλιο διέκοψε τις εργασίες του.

Τουλάχιστον οκτώ τουρίστες σκοτώθηκαν στην επίθεση που εκδηλώθηκε στο κοινοβούλιο της Τυνησίας σήμερα, ενώ πολλοί άλλοι, ο αριθμός των οποίων παραμένει αδιευκρίνιστος, κρατούνται όμηροι μέσα στο γειτονικό Εθνικό Μουσείο Μπάρντο, στην πρωτεύουσα της χώρας, ανέφερε ένας κυβερνητικός αξιωματούχος.

http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20150318/engine/newego_LARGE_t_1101_54353828_type12128.jpg

Πιο συγκεκριμένα, τρεις ένοπλοι άνοιξαν πυρ γύρω από το κτίριο του κοινοβουλίου της Τυνησίας, μετέδωσε ο τοπικός ιδιωτικός ραδιοσταθμός Mosaique FM επικαλούμενος έναν από τους δημοσιογράφους του που βρέθηκε επί τόπου.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, το υπουργείο Εσωτερικών είχε ανακοινώσει ότι τουλάχιστον δύο άνδρες οπλισμένοι με καλάσνικοφ άνοιξαν πυρ στο μουσείο αυτό, ένα από τα σημαντικότερα της αφρικανικής ηπείρου.

"Πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση στο μουσείο Μπάρντο", είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Μοχάμεντ Άλι Αρούι μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Mosaique FM.

madata.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ