Συνάντηση Μέρκελ - Τσίπρα στο Βερολίνο


Πρόσκληση στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να επισκεφθεί την γερμανική Καγκελαρία στο Βερολίνο απηύθυνε η Γερμανίδα καγκελάριος 'Αγκελα Μέρκελ.



Ειδικότερα, και σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, η Αγκελα Μέρκελ ζήτησε σήμερα το πρωί τηλεφωνικό ραντεβού με τον Έλληνα πρωθυπουργό, το οποίο και πραγματοποιήθηκε στις 16:30.

Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία η Γερμανίδα καγκελάριος απηύθυνε πρόσκληση προς τον πρωθυπουργό να επισκεφθεί το Βερολίνο και τη γερμανική Καγκελαρία τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, πρόσκληση στην οποία ο πρωθυπουργός ανταποκρίθηκε θετικά.

Η πρόσκληση της κ. Μέρκελ προς τον πρωθυπουργό έρχεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή, καθώς η ελληνική πλευρά θεωρεί ότι θα πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες σε πολιτικό επίπεδο, προκειμένου να «ξεκλειδώσει» η ασφυκτική κατάσταση που διαμορφώνεται για την Αθήνα εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας και ενώ τα ταμεία έχουν πρακτικά αδειάσει.

Επιπλέον, η επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο Βερολίνο αναμένεται να διαμορφώσει συνθήκες«αποσυμπίεσης» στις σχέσεις με τη Γερμανία, που το τελευταίο διάστημα έχουν φορτισθεί αρνητικά.

 kathimerini.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης