Επιμένει για τα βουλευτικά αυτοκίνητα η Όλγα Γεροβασίλη


Κρατά δημόσια αποστάσεις από τον Αλέξη Τσίπρα και τονίζει ότι οι βουλευτές δεν παίρνουν 6.000 ευρώ το μήνα!

Άστραψε και βρόντηξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην κεντρική επιτροπή του κόμματος, για τις συμπεριφορές βουλευτών και στελεχών του κόμματος, που φαίνεται να φλερτάρουν με τα παραδοσιακά προνόμια της διακυβέρνησης.



Μάλιστα ο πρωθυπουργός εξέφρασε δημόσια την οργή του για τα βουλευτικά αυτοκίνητα και τονίζοντας προς κάθε κατεύθυνση πως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δε θα πρέπει να γίνουν σαν τους άλλους.

Διαφορετική γνώμη όμως έχει η βουλευτής Άρτας και κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, η οποία τόνισε ότι: "Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν παίρνουν 6.000 ευρώ, μιας και το 40% πηγαίνει στο κόμμα", ενώ διεκδικώντας να έχει και πάλι τσάμπα βουλευτικό αυτοκίνητο, υποστήριξε ότι: "Θα πρέπει να βρεθεί μια λύση που θα είναι λογική στο θέμα με τα βουλευτικά αυτοκίνητα, καθώς οι βουλευτές κάνουμε πολλά χιλιόμετρα".

Δυστυχώς φαίνεται, ότι κάποιοι στο ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνονται τη βουλευτική ιδιότητα όχι μόνο ως καθήκον προσφοράς αλλά και ως προνόμιο που θα πρέπει να εξασφαλίζει στο βουλευτή όρους να ζει πολυτελώς και μακριά από τον μέσο πολίτη! Και επειδή τα μαθηματικά της Όλγας Γεροβασίλη δεν είναι... καλά, της θυμίζουμε ότι τελικά δεν παίρνει 6.000 ευρώ το μήνα αλλά... κατιτίς παραπάνω!

Έχουμε και λέμε λοιπόν: Μηνιαίος μισθός 6.100 ευρώ, για συμμετοχή σε επιτροπές, 250 ευρώ την ώρα, γεγονός που πρακτικά σημαίνει ότι το συγκεκριμένο κονδύλι μπορεί να φτάσει στα 2.875 ευρώ το μήνα! Άλλα 150 τον μήνα παίρνουν οι βουλευτές από την επιπλέον αποζημίωση των συνεδριάσεων της Ολομέλειας στα θερινά τμήματα της Βουλής.

Οι βουλευτές της επαρχίας παίρνουν το μήνα 1.000 ευρώ για ενοίκιο, με τους περισσότερους να διαμένουν σε μεγάλα ξενοδοχεία της Αθήνας, ύστερα από συμφωνίες που έχουν γίνει με τη Βουλή.

Όλοι οι βουλευτές παίρνουν άπαξ 1.500 ευρώ για οργάνωση γραφείου και 1.000 ευρώ τις γιορτές, λόγω αυξημένης επικοινωνίας με τους ψηφοφόρους τους.

Επίσης, δικαιούνται 104 αεροπορικά εισιτήρια ετησίως, δωρεάν, και απεριόριστες μετακινήσεις με ΟΣΕ και ΚΤΕΛ.

Δεν πληρώνουν φόρο για ένα μέρος του μισθού, ενώ δικαιούνται άτοκα δάνεια ως βουλευτές και ως επαγγελματίες, δωρεάν γυμναστήριο, σάουνα, νηπιαγωγείο για τα παιδιά τους, τηλεφωνική ατέλεια, δωρεάν διόδια και δωρεάν επισκέψεις σε αρχαιολογικούς και καλλιτεχνικούς χώρους.

 epirusgate.blogspot.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης