Άρτα: Πρόστιμα έως 5.000 ευρώ στους αφισοκολλητές


Η καθαριότητα και η αξιοπρεπής εμφάνιση των δημόσιων χώρων είναι υποχρέωση και καθήκον όλων μας και δείγμα της παιδείας μας και του πολιτισμού μας!

Ο Δήμος Αρταίων στα πλαίσια της συστηματικής και εντατικής προσπάθειας που καταβάλλει ώστε η πόλη μας να είναι καθαρή και καλλωπισμένη τόσο για τους δημότες αλλά και για τους επισκέπτες, ενημερώνει ότι δεν θα υπάρξει καμία άλλη ανοχή στο πρόβλημα της αφισορύπανσης στα κεντρικά σημεία της Άρτας. 



Σε κάθε γωνιά της πόλης μας, αντικρίζει κανείς κολλημένες αφίσες: σε κολώνες, σε τοίχους, σε κάδους απορριμμάτων, σε εγκαταλελειμμένα καταστήματα. Η εικόνα δεν τιμά κανέναν, ειδικά στην Περιφερειακή Οδό και την οδό Σκουφά που βρίσκονται  στο έρμαιο των αφισοκολλητών.    

Στα πλαίσια των στοχευμένων δράσεων της Δημοτικής Αρχής για μια Άρτα Καθαρή, ο Δήμος Αρταίων ενημερώνει τους δημότες ότι θα πρέπει στο εξής να αναρτούν αφίσες μόνο στα οριοθετημένα σημεία από το Δήμο Αρταίων, συγκεκριμένα στην πλατεία Κιλκίς, στη Λαϊκή αγορά, στην οδό Κρυστάλλη (έναντι ΚΤΕΛ), στο 3/40 Σύνταγμα Ευζώνων (δίπλα στο σχολείο), και σε άλλα εγκεκριμένα μέρη.

Οι Δημότες δεν θα πρέπει να αγνοούν το κόστος που συνεπάγεται η επιπλέον φροντίδα από πλευράς των υπηρεσιών Καθαριότητας της απομάκρυνσης των παράνομων αφισών από κάδους, κολόνες ηλεκτροφωτισμού και λοιπά στοιχεία αστικού εξοπλισμού, γι’ αυτό η Δημοτική Αρχή δεν θα δείξει καμία ανοχή στους ρυπαντές της πόλης μας και θα προχωρήσει στην επιβολή προστίμων ύψους έως και 5.000 ευρώ για περιπτώσεις αφισοκολλήσεων και γενικότερα ρύπανσης της  πόλης με αναρτήσεις  διαφημιστικών πινακίδων (μπάνερς), ρύπανσης των κάδων καθαριότητας με αφίσες, τοποθέτηση αεροπανό  και  διαφημιστικά ταμπλό καθώς και ρύπανση από φέιγ βολάν.

 Στους ρυπαντές θα επιβάλλονται κυρώσεις που προβλέπονται από το Νόμο (άρθρο 57, παρ.2 του Ν.1416/84, άρθρο 8, παρ.5 και άρθρο 10 του Ν.2946/01) και από τον Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου Αρταίων.

Η καθαριότητα και η αξιοπρεπής εμφάνιση των δημόσιων χώρων είναι υποχρέωση και καθήκον όλων μας και δείγμα της παιδείας μας και του πολιτισμού μας!  


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης