Επεισόδια και 350 συλλήψεις στα γραφεία της ΕΚΤ στην Φρανκφούρτη


Έκαψαν περιπολικά της αστυνομίας

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 350 ατόμων έπειτα από τις ταραχές στο κέντρο της Φρανκφούρτης κατά τις οποίες διαδηλωτές που διαμαρτύρονται κατά της πολιτικής λιτότητας με την ευκαιρία των σημερινών εγκαινίων της νέας έδρας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.... 



....έκαψαν περιπολικά της αστυνομίας, επετέθησαν κατά δημαρχείου περιοχής της πόλης και συγκρούσθηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις αφού πυρπόλησαν κάδους απορριμμάτων και λάστιχα.

Η αστυνομία της Φρανκφούρτης ανακοίνωσε τις συλλήψεις με μήνυμά της στο Twitter.
Οκτώ αστυνομικοί τραυματίσθηκαν από πέτρες και 80 δέχθηκαν επίθεση με σπρέι, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της Φρανκφούρτης.

Κατόπιν πρόσκλησης του αντικαπιταλιστικού Blockupy, δεκάδες διαδηλωτές κατευθύνονταν νωρίς το πρωί προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Τα εγκαίνια της νέας έδρας της ΕΚΤ είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθούν στις 11.00 (τοπική ώρα).

Οι διοργανωτές των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας περιμένουν τουλάχιστον 10.000 διαδηλωτές, ανάμεσά τους 800 αναμένονται από το Βερολίνο με ειδικά ναυλωμένο τρένο. Εξήντα λεωφορεία προερχόμενα από 39 ευρωπαϊκές πόλεις κατευθύνονται προς την Φρανκφούρτη.

Κλοιός ασφαλείας έχει σχηματισθεί γύρω από το κτίριο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

madata.gr

 http://www.lifo.gr/icache/520/292/1/804508_frank2.jpg

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ