Ζητείται η επίσημη Θεία Λειτουργία για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου στις 25 Μαρτίου να τελεστεί στον Ι.Ν. Παρηγορήτισσας Άρτας


Η καθιέρωση της τέλεσης της επίσημης Θείας Λειτουργίας για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου στον Ι.Ν. Παρηγορήτισσας θα συμβάλλει στην ανάδειξη του μοναδικού αυτού Μνημείου της Άρτας και στην ανάπτυξη της τουριστικής προβολής της περιοχής μας. 




Ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, δήλωσε την πρόθεσή του στο Μητροπολίτη Άρτης, κ. Ιγνάτιο, να τελεστεί φέτος, για πρώτη χρονιά, η επίσημη Θεία Λειτουργία για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου στις 25 Μαρτίου στον Ι.Ν. Παρηγορήτισσας Άρτας και όχι στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου, όπως συνηθίζεται κάθε χρόνο.

Την πρότασή του αυτή την απέστειλε εγγράφως και στον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Άρτας, Βασίλη Ψαθά, καθώς και στη Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας, Βαρβάρα Παπαδοπούλου.

Στο επίσημο έγγραφο που απέστειλε ο Δήμαρχος Αρταίων αναφέρονται τα εξής:
 «Την 25η Μαρτίου γιορτάζεται, μαζί με τον ξεσηκωμό των Ελλήνων κατά των Τούρκων το 1821, μια εξαιρετικά σημαντική γιορτή της Ορθοδοξίας, ο Ευαγγελισμός τη Θεοτόκου.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων  της 25ης Μαρτίου 2015 προτείνουμε η Θεία Λειτουργία για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου να τελεσθεί, όχι όπως συνηθίζεται στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου, αλλά στον Ι.Ν. Παρηγορήτισσας Άρτας και η αλλαγή αυτή να γίνει θεσμός.

Οι λόγοι της πρότασής αυτής είναι κύρια το ότι ο Ι.Ν. Παρηγορήτισσας είναι ο Ναός της Παναγίας που γιορτάζει τη συγκεκριμένη ημέρα, ενώ ταυτόχρονα δίνεται η δυνατότητα να προβάλουμε αυτό το σημαντικότατο και μοναδικό Μνημείο της Άρτας, συμβάλλοντας στην τουριστική προβολή της περιοχής μας. Ελπίζουμε και ευχόμαστε η πρότασή μας να γίνει δεκτή και είμαστε στη διάθεσή σας να συμβάλλουμε στην υλοποίηση της».

Ο κ. Τσιρογιάννης επιθυμεί η αλλαγή αυτή να αποτελέσει θεσμό για το Δήμο Αρταίων, ώστε κάθε χρόνο όλοι οι Αρτινοί την 25η Μαρτίου, ημέρα διπλής γιορτής για τους Έλληνες, να συρρέουν στον Ι.Ν. Παρηγορήτισσας για να γιορτάσουν τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, συμβάλλοντας με την παρουσία τους στο να ανακτήσει το μοναδικό αυτό Μνημείο της πόλης μας την αίγλη που είχε στο παρελθόν, όταν όλοι οι Αρτινοί από την πόλη και τον κάμπο συγκεντρώνονταν στην Παρηγορήτισσα για να τιμήσουν με θρησκευτική ευλάβεια την Τιμιωτέραν των Χερουβείμ και Ενδοξοτέραν ασυγκρίτως των Σεραφείμ, την Παναγιά μας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης