Συνελήφθη η 22χρονη Αγγελική Σπυροπούλου


Κατηγορείτε ως συνεργός του Ξηρού

Στη σύλληψη της 22χρονης Αγγελικής, που κατηγορείται ως συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού και μέλος της οργάνωσης Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς, προχώρησε τη Δευτέρα η Αντιτρομοκρατική. (Φώτο)



Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η νεαρή κοπέλα κυκλοφορούσε με πλαστά στοιχεία ταυτότητας με το όνομα Εύη Στατίδη και είχε φροντίσει να μην αναγνωρίζεται, αλλοιώνοντας τα χαρακτηριστικά του προσώπου, για να αποφύγει τη σύλληψη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί αξιοποιώντας πληροφορίες και στοιχεία μέσα από την καταγραφή τηλεφωνικών συνδιαλέξεων κατάφεραν να εντοπίσουν το σπίτι που διέμενε η Αγγ. Σπυροπούλου στην περιοχή Περιστέρια Σαλαμίνας, οδός Αγίου Γερασίμου, πίσω από την εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου. Το σπίτι είναι ιδιοκτησίας στενής συγγενούς προφυλακισμένου στην υπόθεση της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».



Η συγκεκριμένη γυναίκα το πρωί της Δευτέρας μετέβη σε ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση της σύλληψης 36χρονης, η οποία είναι στενή φίλη της Σπυροπούλου, και όταν την εντόπισαν αστυνομικοί την προσήγαγαν στην Αντίτρομοκρατική για εξέταση και δεν αποκλείεται να κατηγορηθεί για υπόθαλψη. Επίσης οι αστυνομικοί εξετάζουν μια ακόμη γυναίκα, που φέρεται να γνώριζε για την παρουσία της 22χρονης στην περιοχή και υπάρχει ενδεχόμενο να συλληφθεί κι αυτή.



Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής, σε συνεργασία με τα στελέχη του τοπικού αστυνομικού τμήματος, έστησαν επιχείρηση και τα ξημερώματα προχώρησαν στη σύλληψη της.

Τις προηγούμενες ημέρες οι Αρχές είχαν δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία της σε μια προσπάθεια εντοπισμού της από πολίτες που μπορεί να την είχαν δει ή να είχε νοικιάσει είτε διαμερίσματα είτε αποθήκες με πλαστά στοιχεία ταυτότητας.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο οι αστυνομικοί είχαν συλλάβει μια 36χρονη, κάτοικο Σαλαμίνας, που κατηγορείται για ένταξη στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Επίσης το Σάββατο είχαν ανακοινωθεί οι συλλήψεις δυο ακόμη προσώπων για την υπόθεση ενός 39χρονου και ενός 32χρονου. Μάλιστα για τον τελευταίο η ΕΛ.ΑΣ σημειώνει πως παρέδωσε στην Αγγελική Σπυροπούλου ψηφιακό υλικό, χρηματικό ποσό 6.000 ευρώ, συσκευή παρεμβολής σήματος GPS, σκοπευτικά λέιζερ, που επρόκειτο να τοποθετηθούν στα καλάσνικοφ, με τα οποία θα γινόταν η επιχείρηση ανατίναξης των φυλακών Κορυδαλλού.

Κατά την αστυνομία, η 22χρονη λειτουργούσε ως ο συνδετικός κρίκος του Χρ.Ξηρού με τους Πυρήνες.

news.in.gr/


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης