Β. Τσίρκας: Το δίδαγμα του ’21 παραμένει ζωντανό


Μήνυμα για τον απελευθερωτικό αγώνα του 1821 

Στις 25 Μαρτίου ο λαός μας τιμά τους ήρωες του 1821. Τους ανώνυμους και επώνυμους Έλληνες που αφουγκράστηκαν την κραυγή της εθνικής και κοινωνικής ανάγκης και, υπακούοντας στο εγερτήριο σάλπισμα, ξεκίνησαν έναν σκληρό και άνισο απελευθερωτικό αγώνα για την αποτίναξη του Οθωμανικού ζυγού και τη δημιουργία του δικού τους ελληνικού κράτους. 



Ο αγώνας αυτός υπήρξε μακροχρόνιος. Και έφτασε σ’ ένα αίσιο τέλος που το λάμπρυναν οι αμέτρητες θυσίες των προγόνων μας και το στερέωσε το αίμα που πρόσφεραν εκείνοι χωρίς ανταλλάγματα.

Αλλά ο αγώνας για την εθνική ανεξαρτησία και την αξιοπρέπεια των Ελλήνων συνεχίστηκε μέσα σε άλλες συνθήκες και κορυφώθηκε πολλές φορές, ώσπου η χώρα μας να φτάσει ως εδώ και να πάρει τη θέση που τις αξίζει ανάμεσα στις χώρες του σύγχρονου πολιτισμού.

Έχουν περάσει 194 χρόνια απ’ τις μέρες εκείνες που ήχησε στα χωριά και στις πόλεις της πατρίδας μας το σύνθημα «ελευθερία ή θάνατος».

Σήμερα, μέσα στις άγριες συνθήκες που δημιούργησαν τα μνημόνια, το σύνθημα, το μήνυμα και το δίδαγμα του ’21 παραμένουν ζωντανά και επίκαιρα. Και καλούν τον ελληνικό λαό να κρατηθεί ανυποχώρητος και άγρυπνος στις επάλξεις των νέων αγώνων για την απελευθέρωσή του από κάθε λογής εξάρτηση και εκμετάλλευση.

Η νέα κυβέρνηση έλαβε την ιστορική εντολή να τιμήσει όπως του πρέπει το παρελθόν της Ελλάδας και να δώσει ελπίδα στις γενιές του μέλλοντος. Οι λαοί της Ευρώπης βρίσκονται όπως τότε στο πλευρό των Ελλήνων που μάχονται.

Αποτελεί, λοιπόν, ιστορικό καθήκον να σταθούμε απέναντι σε όσους προσπαθούν να διασύρουν τη χώρα μας και να εμποδίσουν την έξοδο απ’ την κρίση. Συνεχίζουμε ανυποχώρητοι τον αγώνα μας κάνοντας πράξη τα αιτήματα και τα οράματα του ’21.

O απελευθερωτικός αγώνας των Ελλήνων εμπνέει και καθοδηγεί τον δικό μας αγώνα.

 Βασίλης Τσίρκας, βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ