Οι θέσεις του Ε.Σ. Αρτας για το σ/ν των 100 δόσεων


Ο Εμπορικός Σύλλογος Άρτας , απέστειλε επιστολή στους Υπουργούς Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γιώργο Σταθάκη, Οικονομικών κ. Γιάννη Βαρουφάκη, Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, και την Αν. Υπουργό Οικονομικών κα. Νάντια Βαλαβάνη, στους Βουλευτές του Νομού Άρτας,...



...στην ΟΕΣΒΔΕΝ και στην ΕΣΕΕ, με παρατηρήσεις για το σχέδιο νόμου με δυνατότητα εξόφλησης ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία σε 100 δόσεις που κατατέθηκε για ψήφιση στην Βουλή.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Άρτας με αφορμή αυτό το σχέδιο νόμου που προωθεί η Κυβέρνηση θέλει να παρατηρήσει τα πιο κάτω :

*Δεν αναφέρετε ο ενιαίος φορέας που θα περιελάμβανε μαζί τις οφειλές σε τράπεζες ,ταμεία , εφορία και οι δόσεις θα καθοριζότανε με εισοδηματικά κριτήρια και ποσοστό 20% έως 30% και ήτανε προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης .

*Το επιτόκιο στις δόσεις θα πρέπει να είναι κάτω του 3% και μηδενικό για οφειλές μέχρι 15.000 ευρώ και όχι μέχρι 5.000 ευρώ .

*Η επιλογή κατηγορίας ασφάλισης να είναι ελεύθερη και όχι τρείς κατηγορίες κάτω.

*Να διαγραφούν τα χρέη του κλάδου υγείας για όσο χρόνο παραμένουν ανασφάλιστοι οι συνάδελφοι και δεν είχαν θεωρημένα βιβλιάρια υγείας και πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας. Δεν προβλέπει διαγραφή των παράλογων προστίμων και προσαυξήσεων για το σύνολο των οφειλετών. Δεν περιλαμβάνει η ρύθμιση το πάγωμα των οφειλών ανεξαρτήτως ποσού. Δεν προβλέπει την κατάργηση του ΚΕΑΟ.

*Για όσους είναι στο όριο συνταξιοδότησης και έχουν οφειλές να αφαιρείτε από την σύνταξη το 20% για την αποπληρωμή των οφειλών και όχι 40 δόσεις .

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Α. ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης