Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Καρναβάλι στην Άρτα


Πλήθος κόσμου κατέκλυσε την κεντρική αγορά της Άρτας για να παρακολουθήσει τις καρναβαλικές εκδηλώσεις

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Καρναβάλι Γυναικών Άρτας το βράδυ του Σαββάτου και η Μαθητική Καρναβαλική Παρέλαση το πρωί της Κυριακής. Αποκριάτικα άρματα και μασκαράδες γέμισαν την κεντρική αγορά της πόλης μας, χαρίζοντας κέφι και διασκέδαση στους δημότες. 



Η συνεργασία του Δήμου Αρταίων και της Άτυπης Επιτροπής Καρναβαλιού Γυναικών αποδείχτηκε καρποφόρα, αφού η από κοινού απόφαση της συμμετοχής αντρών και της μεταφοράς της μέρας της εκδήλωσης από Τετάρτη σε Σάββατο απέδωσαν στο ακέραιο, μιας και η συμμετοχή καρναβαλικών γκρουπς και κόσμου που την παρακολούθησαν, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο!      

Πλήθος μαθητών, γονιών και δασκάλων συμμετείχαν και στη μεγάλη Μαθητική Καρναβαλική Παρέλαση που εγκαινίασε ο Δήμος Αρταίων. Μια εκδήλωση που, αν και πρώτη χρονιά, πραγματοποιήθηκε με την καλύτερη δυνατή οργάνωση, καθιερώνοντάς την ως θεσμό για τα επόμενα χρόνια.

Ο καλός ζεστός καιρός ήταν σύμμαχος και οι μαθητές με τις αποκριάτικες στολές τους γέμισαν τους δρόμους της κεντρικής αγοράς της Άρτας, χαρίζοντας στους γονείς τους και τους δασκάλους τους που τους παρακολουθούσαν κέφι και άφθονο γέλιο με τα καρναβαλικά καμώματά τους.

Τα σχολεία παρέλασαν, το καθένα με διαφορετικό θέμα αποκριάτικης αμφίεσης, ενώ η μουσική έδινε το χορευτικό ρυθμό. Στο τέλος της παρέλασης, η Ειδική Επιτροπή που είχε συσταθεί για το σκοπό ανάδειξης του σχολείου με την καλύτερη αμφίεση, έβγαλε νικητή «Το λύκο με τα προβατάκια» από το 11ο Νηπιαγωγείο Άρτας. Οι μικροί μαθητές έκλεψαν την παράσταση, και τις καρδιές μας!  

Απόλυτα ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι από την καλή διοργάνωση δήλωσαν ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουρισμού και Απασχόλησης, Νίκος Λιόντος. Και οι δύο ευχήθηκαν χρόνια πολλά στους δημότες και ευχαρίστησαν όλους όσους συνέβαλαν στη διοργάνωση αυτή.

«Στόχος της Δημοτικής Αρχής» δήλωσε ο Δήμαρχος Αρταίων «είναι να εγκαινιάσει νέες εκδηλώσεις στα πλαίσια προβολής και ανάδειξης του πολιτισμού μας, εκδηλώσεις που επιθυμούμε να γίνουν θεσμός για την πόλη μας. Ο κόσμος φαίνεται ότι αγκάλιασε τη Μαθητική Καρναβαλική Παρέλαση και είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για αυτό!

Και η μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση του Σαββάτου και η Μαθητική Καρναβαλική Παρέλαση της Κυριακής ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, ενώ αποτελεί δέσμευσή μας, βλέποντας και την ανταπόκριση του κόσμου, του χρόνου οι αποκριάτικες εκδηλώσεις να είναι ακόμα πιο μεγάλες και ποικίλες, με περισσότερη φαντασία και οργάνωση, περισσότερα άρματα και μεγαλύτερη συμμετοχή γκρουπς και συλλόγων, και μάλιστα θα ξεκινήσουμε την προετοιμασία τους αμέσως μετά το πέρας των φετινών εκδηλώσεων!».

Τέλος, ο κ. Τσιρογιάννης τόνισε ότι σκοπός της Δημοτικής Αρχής είναι να συμμετέχει ενεργά όλος ο Δήμος στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται κάθε φορά, γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, σχετικά με τις αποκριάτικες εκδηλώσεις αποφασίστηκε την πρώτη εβδομάδα της Αποκριάς οι εκδηλώσεις να είναι προσανατολισμένες στο κέντρο της πόλης της Άρτας και τη δεύτερη εβδομάδα το καρναβαλικό γλέντι να μεταφερθεί στην περιφέρεια, ώστε να δοθεί έμφαση στις Τοπικές Κοινότητες και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους που με τις εκδηλώσεις τους συμβάλλουν στη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και παράδοσης.  

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ ευχαριστεί θερμά για τη διοργάνωση των καρναβαλικών παρελάσεων:
Την Άτυπη Επιτροπή Καρναβαλιού Γυναικών Άρτας.
Τη σοκολατοβιομηχανία ΙΟΝ.
Το Ζαχαροπλαστείο «Χρηστάκης»

Τους μαθητές και τους δασκάλους των παρακάτω σχολείων:
1ος Παιδικός Σταθμός Άρτας
11ο Νηπιαγωγείο Άρτας
1ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας
2ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας
3ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας
5ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας
9ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας
Δημοτικό Σχολείο Καμπής
Δημοτικό Σχολείο Ανέζας
1ο Γυμνάσιο Άρτας
2ο Γυμνάσιο Άρτας
3ο Γυμνάσιο Άρτας
4ο Γυμνάσιο Άρτας
Φιλαρμονική του Συλλόγου «Σκουφάς»      

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης