Βαρουφάκης: Έκτακτο φόρο, αν χρειαστεί, σε όσους έχουν να πληρώσουν


Εάν κριθεί απαραίτητο στο μέλλον, μπορεί να επιβληθεί κάποιος «έκτακτος φόρος» σε όσους όμως έχουν να πληρώσουν δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.



Ελπίζω πως όχι. Εμείς έχουμε δεσμευτεί και ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι θα έχουμε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς. Τί σημαίνει αυτό ; Σημαίνει ότι θέλουμε να επανακτήσουμε την ανεξαρτησία της χώρας και τη λαϊκή κυριαρχία επί των τειχών μας εξασφαλίζοντας πως ποτέ δεν θα ξανά έχουμε πρωτογενή ελλείμματα.

Αν χρειαστεί να βάλω έκτακτο φόρο για αυτό, θα το κάνω αλλά θα το κάνω σε αυτούς που έχουν να πληρώσουν, όχι σε αυτούς που δεν έχουν....Θα είναι στοχευμένος» είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Οικονομικών σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ εμφανίστηκε κατηγορηματικός σε ό,τι αφορά την καταβολή μισθών και συντάξεων διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα.

«Η τετράμηνη παράταση μας εξασφαλίζει να ανασάνουμε»
Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εταίρους ο Γιάνης Βαρουφάκης σχολίασε πως «η τετράμηνη παράταση μας εξασφαλίζει να ανασάνουμε» και πρόσθεσε πως «εμείς δεν θέλουμε να μην έχουμε δεσμεύσεις. Όταν έχεις μια δανειακή συμφωνία πρέπει να έχεις δεσμεύσεις».

Παρεμβαίνουμε στις συντάξεις-Δεν θα υπάρξει αύξηση ορίων
Σε ό,τι αφορά τις πρόωρες συντάξεις ανέφερε πως «βλέπω στοιχεία, 9 στους 10 που καταθέτουν στοιχεία για πρόωρες συντάξεις είναι κάτω των 62. Δεν είναι στις κατηγορίες βαρέων, γυναίκες με παιδιά κλπ. Αφορούν άτομα που έχουν κάθε δυνατότητα να συνεχίζουν να εργάζονται.
Δεν νομίζω ότι η ελληνική κοινωνία και το ασφαλιστικό μας σύστημα πρέπει να χρηματοδοτεί την πρόωρη συνταξιοδότησή τους. Αυτό δεν σημαίνει αύξηση των ορίων συνταξιοδοτήσεις. Αυτό σημαίνει ότι κλείνουμε όλες τις τρύπες οι οποίες δημιουργούν τεράστια προβλήματα στους υπόλοιπους συμπολίτες μας» και πρόσθεσε γενικά σε ό,τι έχει να κάνει με το ασφαλιστικό: «δεν θα υπάρξει ουσιαστική βελτίωση της κατάστασης χωρίς ανάπτυξη».

Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα τις παραμέτρους για τις 100 δόσεις
Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε: «Δεν εχουμε αποφασίσει τις παραμέτρους και τις λεπτομέρεις για τις 100 δόσεις».

Οι ανισότητες στους μισθούς δημοσίου θα εξομαλυνθούν μέσα από ένα μισθολόγιο
Για τους μισθούς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα μίλησε ο υπουργός Οικονομικών. Συγκεκριμένα για τον ιδιωτικό τομέα ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε: «Θα είμαστε σε συνεργασία με τους κοινωνικούς φορείς αλλά παράλληλα καθόμαστε stand by σε περίπτωση που χρειάζεται να παρέμβουμε στη συλλογική διαπραγμάτευση» ενώ για τον δημόσιο τομέα ο υπουργός είπε ότι οι ανισότητες των μισθών θα εξομαλυνθούν μέσα από ένα μισθολόγιο που θα άρει ορισμένες αδικές.

Για το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ
Είναι απαράδεκτο ο φτωχός Έλληνας να πληρώνει φόρο από το πρώτο ευρώ δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Δεν αλλάζει ο ΦΠΑ σε τουρισμό-νησιά-φάρμακα-τρόφιμα-βιβλία
Ο Γ. Βαρουφάκης αποσαφήνισε ότι δεν θα υπάρξει καμία αύξηση του ΦΠΑ σε τουρισμό-νησιά-φάρμακα-τρόφιμα-βιβλία. «Δεν αλλάζει ΦΠΑ σε Αιγαίο, στις παραμεθόριους, στον τουρισμό, στα τρόφιμα, τα φάρμακα και στα βιβλία».

 madata.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ