Έκτακτο: Κίνδυνος πλημμύρας σε περιοχές της Άρτας


Μεγάλη θα είναι η ροή νερού που θα αφεθεί από το φράγμα!

Μεγάλες ποσότητες νερού πρόκειται να αφεθούν από το φράγμα της Άρτας, με αποτέλεσμα να υπερχειλίσει σε ορισμένα σημεία η κοίτη του Αράχθου και να υπάρξουν πλημμύρες. (Δείτε φώτο)




Πριν από λίγο, και για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας και αποφασίστηκε, λόγο και της μεγάλης στάθμης του νερού στο φράγμα να ανοίξουν οι υπερχειληστές του φράγματος.

Μεγάλος κίνδυνος υπάρχει και υφίσταται η προσοχή όλων όσων βρίσκονται ή μένουν κοντά στην κοίτη του Αράχθου.


Το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας με σήμανση εξαιρετικά επείγον αναφέρει: 

Μεγαλύτερη παροχή νερού θα διοχετευθεί στον Άραχθο ποταμό από τη Διοίκηση του Υδροηλεκτρικού Φράγματος Πουρναρίου της ΔΕΗ διότι η στάθμη του λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων ανεβαίνει επικίνδυνα. Συνιστούμε την προσοχή των πολιτών τόσο στην πεδινή περιοχή όσο και στην πόλη της Άρτας και ζητούμε τη συνεργασία τους με τις κατά τόπους αρχές.

Αίτημα να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Νικολάου Σκουφά

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, με την παρουσία του περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη, του αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Ψαθά, των βουλευτών Βασίλη Τσίρκα (ΣΥΡΙΖΑ), Γιώργου Στύλιου (ΝΔ), του διευθυντή του φράγματος Πουρναρίου της ΔΕΗ, τους διοικητές Στρατού, Αστυνομίας, Πυροσβεστικής και των εμπλεκομένων υπηρεσιών της ΠΕ Άρτας, αποφασίστηκε να κατατεθεί αίτημα, προκειμένου να κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Νικολάου Σκουφά και τα πεδινά τμήματα του Δήμου Αρταίων, όπου έχουν σημειωθεί εκτεταμένες πλημμύρες.

Την ίδια ώρα από τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας έχει διακοπεί η κυκλοφορία στον δρόμο προς Κόπραινα-Περάνθη-Συκιές και προς ορισμένα χωριά του κάμπου.

Απαγόρευση στο μεταξύ υπάρχει για την διέλευση ακόμη και πεζού στην γέφυρα Κομποτίου, με τον περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη να έχει δώσει εντολές για τοποθέτηση γέφυρας Μπέλεϊ, καθώς ενδεχομένως μέχρι το πρωί η υπάρχουσα γέφυρα να έχει παρασυρθεί, ανέφερε ο ίδιος.



 


 

Το φράγμα στο Πουρνάρι

orangenews.gr
taxydromosartas.gr/
φώτο Xristos Psillias

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ