Reuters: Οι δανειστές οδήγησαν την Ελλάδα στις πρόωρες εκλογές


Κομβικό σημείο θεωρεί το Reuters την άκαρπη διάσκεψη που έγινε στο Παρίσι μεταξύ της τρόικας και της ελληνικής κυβέρνησης. 

Μάλιστα το δημοσίευμα αφήνει υπόνοιες ότι εκείνοι ώθησαν τα πράγματα στην κατάσταση που είναι σήμερα, δηλαδή σε αδιέξοδο, σε κλίμα πολιτικής αβεβαιότητας και σε νέα θύελλα στην ευρωζώνη.



Η Ελλάδα, γράφει το δημοσίευμα, πυροδότησε την οικονομική κρίση το 2009 όταν αποκαλύφθηκε ότι το έλλειμά της ήταν μεγαλύτερο από όσο μπορούσε κανείς να φανταστεί.

Ερχόμενο στο σήμερα, το Reuters, σημειώνει ότι η κατάρρευση των συνομιλιών στο Παρίσι στις 26 Νοεμβρίου οδήγησε σε μια σειρά γεγονότων που έφτασαν στο σημείο να έχουν προκηρυχθεί πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα και η χώρα μας να παραμένει όπως σημειώνεται, ο αδύναμος κρίκος της ευρωζώνης.

Το Reuters αναφέρει ότι την Κυριακή αναμένεται νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, ένα κόμμα το οποίο όπως τονίζεται είναι κατά του προγράμματος διάσωσης γεγονός που ανησυχεί επενδυτές αλλά και πιστωτές.

Το πρακτορείο θυμίζει ότι όταν η Ελλάδα ζήτησε να βγεί από το Μνημόνιο ένα χρόνο νωρίτερα, τόσο το ΔΝΤ όσο και οι αξιωματούχοι της ΕΕ ζήτησαν νέεις μειώσεις μισθών και νέα φορολογικά μέτρα.

Και συνεχίζει: «Αν η ελληνική κυβέρνηση αποφάσιζε κι άλλα μέτρα λιτότητας αυτό θα ισοδυναμούσε με πολιτική αυτοκτονία».
«Μας έδιναν την αντύπωση πως ό,τι και να κάναμε δεν θα ολοκλήρωναν την αξιολόγηση», δηλώνει στο Reuters Έλληνας αξιωματούχος ο οποίος δεν ήθελε να αποκαλυφθεί το όνομά του λόγω της μυστικότητας των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστώντης.

Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Μετά την σύνοδο στο Παρίσι ξέραμε ότι όλα είχαν τελειώσει!»
Το Reuters σημειώνει επίσης ότι όταν ζητήθηκαν σχόλια από εκπροσώπους της ΕΕ και του ΔΝΤ η απάντηση ήταν "ουδέν σχόλιον".

newsit
 madata.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ