Charlie Hebdo: Εξαντλήθηκε με το που κυκλοφόρησε


Το πρώτο φύλλο της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo είχε ήδη εξαντληθεί στις 08:00 (τοπική ώρα, 09:00 ώρα Ελλάδας) σε πάρα πολλά περίπτερα στη Γαλλία, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.



"Τελείωσε", επαναλάμβαναν ξανά και ξανά οι ιδιοκτήτες πολλών περιπτέρων στο Παρίσι, προκαλώντας μεγάλη απογοήτευση στους πελάτες. Πολλοί απ' αυτούς αγόρασαν την "Κανάρ Ανσενέ", τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία σατιρική εφημερίδα της Γαλλίας, η οποία έχει σήμερα τίτλο: "Εμπρός παιδιά, μην αφήσετε να σας σκοτώσουν", σε ένδειξη αλληλεγγύης με τη Charlie Hebdo.

Οι επιζήσαντες της επίθεσης στη Charlie Hebdo κυκλοφόρησαν σήμερα το πρώτο φύλλο της εφημερίδας τους μετά την επίθεση σκιτσάροντας στην πρώτη σελίδα τον Μωάμεθ να δακρύζει μετά τις επιθέσεις που συγκλόνισαν τη Γαλλία, η οποία έχει μπει σε έναν "πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας".

Μια εβδομάδα μετά την επίθεση στα γραφεία της την περασμένη Τετάρτη (12 νεκροί), η σατιρική εφημερίδα ανακοίνωσε ένα τιράζ τριών εκατομμυρίων φύλλων (έναντι 60.000 συνήθως), στο οποίο περιλαμβάνονται εκδόσεις σε ξένες γλώσσες (αγγλικά, τουρκικά, ισπανικά...).

Από την Ευρώπη μέχρι την Αυστραλία, πολυάριθμες εφημερίδες στον κόσμο αναπαρήγαγαν αμέσως αυτό το πρωτοσέλιδο ενός φύλλου το οποίο ετοιμάσθηκε στα γραφεία της αριστερής εφημερίδας Liberation.

Πάνω από το σκίτσο του προφήτη σε πράσινο φόντο, το χρώμα του ισλάμ, ο τίτλος "Όλα συγχωρούνται" έρχεται σε αντίθεση με τη δηκτική και ανελέητη στάση που τηρεί συνήθως η εφημερίδα.

 madata.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ