Τελευταίας γενιάς μηχάνημα για επέμβαση καταρράκτη


Το τελευταίας τεχνολογίας μηχάνημα για την επέμβαση καταρράκτη απέκτησε το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας. 



Το νέο μηχάνημα που παρουσιάστηκε στην Αμερική στις αρχές του Οκτωβρίου βρίσκεται ήδη έτοιμο προς λειτουργία στο χειρουργικό τμήμα της Οφθαλμολογικής κλινικής του νοσοκομείου Άρτας και είναι το πρώτο και μοναδικό σε δημόσιο νοσοκομείο της χώρας.

Χθες το μεσημέρι παρουσιάστηκε στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, από τον διοικητή Νίκο Κατσακιώρη και τον οφθαλμίατρο χειρουργό Αλέξη Παπασπύρου.

Τηρώντας αυστηρά τους κανονισμούς και με την βοήθεια της προϊσταμένης και του προσωπικού, φτάσαμε στο χώρο όπου έχει τοποθετηθεί το, νέων προδιαγραφών, μηχάνημα, που όπως μας μεταφέρθηκε μειώνει το χρόνο της επέμβασης κι ως επακόλουθο μειώνει τις μετεγχειρητικός επιπλοκές.

 Ό,τι πιο σύγχρονο παγκοσμίως

Ο χειρουργός κ. Άλέξης Παπασπύρος αναφερόμενος σ' αυτό καθ' αυτό το μηχάνημα, δήλωσε ότι «Είναι πράγματι ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει αυτή τη στιγμή παγκοσμίως και το πρώτο που εγκαθίσταται σε δημόσιο νοσοκομείο.

Ιδιωτικά ένα ή δυο κέντρα μέχρι αυτή τη στιγμή να το έχουν προμηθευτεί. Παρουσιάστηκε επίσημα και κυριάρχησε στο Συνέδριο της Αμερικανικής Οφθαλμολογίας που έγινε τον Οκτώβριο στο Σικάγο, στο οποίο είχα τη χαρά να συμμετέχω, και βλέπετε ότι στο εξώφυλλο από τα πρακτικά του συνεδρίου γράφει: «Ένα ολοκληρωτικό καινούριο επίπεδο φακοτριψίας».

Επισημαίνει ακριβώς τη μεγάλη εξέλιξη που γίνεται στην επέμβαση του καταρράκτη. Γίνεται ταχύτερη και ασφαλέστερη, διότι διαθέτει καινοτόμα συστήματα διατήρησης της ενδοφθάλμιας πίεσης διεγχειριτικά, συστήματα για τη βελτιστοποίησης απόδοσης των υπερήχων και συστήματα αυτόματης ένθεσης του ενδοφακού.

Αυτή η προηγμένη τεχνολογία περιορίζει έως εκμηδενίζει τον κίνδυνο επιπλοκών του χειρουργείου. Κι όπως είπε ο κ. Διοικητής αυτή η ποιότητα τεχνολογίας και χειρουργείου έχουν κάνει την κλινική μας κέντρο αναφοράς, ανάμεσα στο νοσοκομεία περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Με τεράστιο αριθμό επεμβάσεων και για αυτό θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το νοσηλευτικό προσωπικό και της Κλινικής και του χειρουργείου για την υπερπροσπάθεια που κάνει να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες και μάλιστα υπό αντίξοες συνθήκες».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης