Αρτα: Συνέντευξη Βασίλη Τσίρκα σε τοπική εφημερίδα


Κύριε Τσίρκα, γιατί ΣΥΡΙΖΑ; 

 Ο κόσμος βαρέθηκε τα κατά συρροή ψέματα, βαρέθηκε τα κατ’ εξακολούθηση απατηλά παιχνίδια. Ο κόσμος θέλει την αλήθεια, θέλει δικαιοσύνη. Και ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται και την αλήθεια και τη δικαιοσύνη. 



Μα πιο πολύ εγγυάται την ομαλή λειτουργία της δημοκρατίας, της δημοκρατίας που θα έχει στο κέντρο της την κοινωνία και τις ανάγκες της. Θα πρέπει να μπει ένα τέλος στην ανασφάλεια, στην αβεβαιότητα, στο κλίμα της τρομοκρατίας, σ’ αυτή την εκστρατεία κατασυκοφάντησης των εργαζομένων, τους οποίους Σαμαράς και Βενιζέλος έχουν στήσει στο εδώλιο του κατηγορούμενου και τους έχουν κυριολεκτικά κατασπαράξει. Να μπει τέλος στη διαφθορά και τη διαπλοκή.

 Μήπως αυτά που υπόσχεστε είναι πολλά; 

Εμείς δίνουμε στον ελληνικό λαό μία βασική υπόσχεση: ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με την κοινωνία μπορεί να ξαναφέρει την άνοιξη στην πατρίδα μας. Δεν υποσχόμαστε μεγάλα πράγματα.

Πρέπει ο ελληνικός λαός να μπορεί να ελπίζει ξανά, να ονειρεύεται πως έρχονται καλύτερες μέρες, να είναι βέβαιος πως οι μέρες με το μαύρο φόντο αποτελούν παρελθόν πια. Και να μάχεται για την ανατροπή αυτής της πραγματικότητας.

Ο λαός μας ελπίζει στον ΣΥΡΙΖΑ για να αλλάξουν τα πράγματα. Το αίτημα για αλλαγή πολιτικής και για αναζήτηση λύσης για την έξοδο από την παγίδα χρέους συγκινεί και κινητοποιεί όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες. Αυτόν τον αγώνα πρέπει να τον κερδίσουμε για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

 Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί παροχολογία. Δεν υποσχόμαστε τα πάντα σε όλους. Εγγυόμαστε τις βασικές ανάγκες (στέγαση, υγεία, τροφή, ρεύμα, 13η σύνταξη για χαμηλοσυνταξιούχους) των πληττόμενων από την κρίση συνανθρώπων μας και παρεμβαίνουμε στα προβλήματα της οικονομίας (χρέη στο κράτος, κόκκινα δάνεια, ανεργία) για να σταματήσουμε τον κατήφορο. Η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ΕΥΡΩ επηρεάζει θετικά τον προϋπολογισμό.

Ποιος μπορεί να εναντιώνεται σε αυτά και να τα καταγγέλλει ως λαϊκισμό;

 Για την εφαρμογή του προγράμματός σας όμως θα χρειαστείτε χρήματα. Θα επαναλάβω κι εγώ το γνωστό ερώτημα: από πού θα βρεθούν τα χρήματα; 

Πάντως όχι από την υπερφορολόγηση των χαμηλών οικονομικών στρωμάτων και των επαγγελματικών τάξεων. Αναφέρω ενδεικτικά πως το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει τη ριζική μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης και το δημοκρατικό μετασχηματισμό του κράτους.

Ταυτόχρονα θα προχωρήσουμε στη δημοκρατική μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος με τρόπο κοινωνικά δίκαιο και οικονομικά αποδοτικό μέσω θεσμών όπως το Περιουσιολόγιο και παρεμβάσεων όπως η υπογραφή διμερών συμφωνιών με την Ελβετία και άλλα κράτη για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, αλλά και μέσω της διερεύνησης των λιστών (Λαγκάρντ κ.α.) που μένουν αναξιοποίητες.

Θα δώσουμε άμεση προτεραιότητα στον έλεγχο των εξωχώριων εταιρειών (off shore), των ενδοομιλικών συναλλαγών και της εμπορίας καυσίμων. Με τη διαπραγμάτευση θα εξασφαλιστεί βιωσιμότητα για το χρέος και μεγαλύτερος δημοσιονομικός χώρος για παρεμβάσεις στην οικονομία και την κοινωνία. Θα επιδιώξουμε την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση και ανακατανομή ήδη υπαρχόντων πόρων.

Η δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ισχυρή εντολή που θα μας δώσει ο ελληνικός λαός για να διαπραγματευτούμε ενεργά το ζήτημα του χρέους και να καταργήσουμε τα μνημόνια και τους νόμους της λιτότητας.

Πώς κρίνετε την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να επιλέξει ως δεύτερη περιφέρεια, εκτός από την Α΄ Αθηνών, και την Άρτα;

 Η εκλογή του Αλέξη Τσίπρα ως πρωθυπουργού, η εκλογή ενός Αρτινού στο τιμόνι της χώρας θα είναι μια τεράστια επιτυχία για τον τόπο μας, με πολλαπλά και πρωτόγνωρα αποτελέσματα για ολόκληρο το νομό, την Ήπειρο και την ευρύτερη περιοχή. Η Άρτα και η Ήπειρος έχουν την ιστορική ευκαιρία, ενισχύοντας τον ΣΥΡΙΖΑ, να συνεισφέρουν με τον τρόπο αυτό στην έξοδο του τόπου μας από την απομόνωση και την καθυστέρηση.

 Προβλήματα που έχουν λιμνάσει, κοινωνικά αιτήματα που έχουν διατυπωθεί πολλές φορές και με πολλούς τρόπους κι έμειναν στα χαρτιά, δυνατότητες οικονομικής ανάπτυξης που χάνονται μέσα στη γραφειοκρατία, την αδιαφορία και την ανευθυνότητα, είναι βέβαιο πως θα βρουν το δρόμο τους με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.

Στην Ελλάδα, στην Ήπειρο και στην Άρτα έρχεται η ελπίδα. Κι αυτό δεν είναι σχήμα λόγου. Είναι η αλήθεια. Είμαστε βέβαιοι πως οι μεγάλες παρεμβάσεις που έχει ανάγκη ο τόπος, με τον ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να γίνουν πράξη.

Ο Αλέξης Τσίπρας ως πρωθυπουργός της χώρας και οι δύο από τις τρεις έδρες που ο Αρτινός λαός ετοιμάζεται να μας δώσει είναι η απάντηση που έχει απόλυτη ανάγκη ο τόπος μας για να κερδίσει αυτά που πραγματικά δικαιούται.

*Η συνέντευξη δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης