ΑΡΤΑ:Συνεδρίασε το μεσημέρι το Δημοτικό Συμβούλιο


Συνεδρίασε τη Δευτέρα το μεσημέρι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρταίων για τον «Καθορισμό τρόπου χρήσης των χώρων που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο στα πολιτικά κόμματα και σε συνασπισμούς συνεργαζομένων  κομμάτων για την προεκλογική προβολή τους», μετά την άκαρπη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής την προηγούμενη εβδομάδα. 



Οφείλουμε να θυμίσουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο Δήμαρχος Αρταίων τηρώντας όλες τις δημοκρατικές διαδικασίες, είχε προσκαλέσει όλα τα κόμματα να παρευρεθούν στη σύσκεψη της Διακομματικής Επιτροπής, μια σύσκεψη στην οποία τελικά δεν ελήφθη απόφαση επί της ουσίας, αφού με σχόλια έντονης κριτικής προς τους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής, αποχώρησαν από αυτήν όλοι οι εκπρόσωποι κομμάτων εκτός των ΑΝ.ΕΛ. και της Χρυσής Αυγής.

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, έκανε τις εξής προτάσεις για το θέμα:

1) οι χώροι που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο, θα κατανεμηθούν αναλογικά και επί ίσοις όροις ανάλογα με τη δύναμη που είχαν τα κόμματα βάσει των αποτελεσμάτων των τελευταίων βουλευτικών εκλογών.

2) Ο Δήμος να δίνει το δικαίωμα στα πολιτικά κόμματα να χρησιμοποιήσουν τις πλατείες  Κιλκίς, Αγ. Δημητρίου, Μονοπωλίου και Κακκαβά για τις προεκλογικές τους ομιλίες, κατόπιν  συνεννόησης με το Δήμο και στα οποία θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

3) Τα κόμματα θα γνωστοποιούν εγκαίρως στο Δήμο και στην Αστυνομία την ημερομηνία των κεντρικών εκδηλώσεων.

4) Το Δημοτικό ραδιόφωνο να κατανείμει ίσο χρόνο προβολής σε όλα τα κόμματα.

5) Με ευθύνη των πολιτικών κομμάτων μπορούν να τοποθετηθούν σε κοινόχρηστους χώρους, καλαίσθητα περίπτερα, με δυνατότητα μεταφοράς τους σε άλλο χώρο, ένα ανά πολιτικό κόμμα,   με διάσταση έως 2Χ2Χ2 μέτρα, με την προϋπόθεση να μην παρεμποδίζεται η διέλευση πεζών και οχημάτων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

6) Τα πολιτικά κόμματα οφείλουν να φροντίσουν για  την ευπρεπή εμφάνιση των χώρων που τους διατέθηκαν, καθώς και για τον καθαρισμό τους από τις κολλητικές ουσίες, αφίσες κ.λ.π.

7) Όλα τα ανακυκλώσιμα υλικά, μετά το πέρας των εκλογών, θα τοποθετούνται στους μπλε κάδους.

8) Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση χρωμάτων και σπρέι σε δημόσιους, δημοτικούς και ιδιωτικούς χώρους, καθώς και σε κολώνες, πινακίδες, αγάλματα, μνημεία κλπ.

9) Μεγαφωνικές εγκαταστάσεις δεν παραχωρούνται από το Δήμο. Η χρήση μεγαφωνικών εγκαταστάσεων από τα πολιτικά κόμματα θα γίνεται λελογισμένα με την προϋπόθεση της τήρησης των ωρών κοινής ησυχίας και ο βαθμός έντασής τους δεν θα υπερβαίνει τα 70 D.B στην πηγή εκπομπής.
       
10) Απαγορεύεται η ανάρτηση πανό, αεροπανό και πάσης φύσεως όμοιων αντικειμένων πάνω σε δρόμους, πλατείες και λοιπούς χώρους. Σε περίπτωση που τοποθετούνται πανό ή αεροπανό ο Δήμος υποχρεούται για την άμεση αφαίρεσή τους.

Κατά τα λοιπά ισχύει η νομοθεσία για τις εκλογές.

Στη συνεδρίαση παρόντες από την πλευρά της Αντιπολίτευσης ήταν η κα Κιτσαντά, η οποία ψήφισε «Λευκό», και οι κύριοι Παπαϊωάννου και Ζυγουβέλης, που ψήφισαν «Όχι».

Το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης